НОВИНИ

Деница Сачева: Правителство без ГЕРБ очевидно няма как да се случи

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 24.10.2022
5426
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Правителство без ГЕРБ очевидно няма как да се случи. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. По думите ѝ няма как партията да е в изолация и да е първа политическа сила след изборите.

Според Сачева по-скоро може да се говори, че "Продължаваме Промяната" са в изолация, тъй като нито една политическа сила не се е отзовала на поканата им за разговор в Народното събрание.

Сачева призова депутатите да се фокусират върху важните задачи в Народното събрание. Искаме НС да работи, за да бъдат решавани проблемите на хората. Добре е, че се получи този избор на председател, за да продължи парламентът да работи, каза Сачева.

Тя призова да не се бърза с предопределяне на бъдещите решения преди те да са се случили. Определи правителство на малцинството на ГЕРБ-СДС като краен вариант.

Сачева заяви, че в момента най-важен е диалогът, а тези, които не искат да говорят за борба с корупцията са "Продължаваме Промяната".

От ГЕРБ-СДС днес ще внесат антикризисни мерки за гласуване в парламента. Те са свързани с енергетика и Плана за възстановяване и устойчивост - компенсация на бизнеса до края на 2023 г., либерализацията за битовите потребители на електроенергия да бъде не по-рано от 1 януари 2022 г.

Целия разговор вижте във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1,5 млн. лв. са събрани до момента от кампаниите за пострадалите от наводнението в Карловско
1,5 млн. лв. са събрани до момента от кампаниите за пострадалите от наводнението в Карловско
Хебър Пд и Берое затварят 15-ия кръг на Първа лига
Хебър Пд и Берое затварят 15-ия кръг на Първа лига