НОВИНИ

Денис Шаповалов: С нетърпение очаквам да изляза на корта в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:18, 09.11.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Тенис
денис шаповалов нетърпение очаквам изляза корта софия

Поставеният под номер 1 в схемата на турнира Sofia Open говори пред медиите за предстоящите си цели в София, очакванията за следващия сезон и Адриан Андреев.

Кандаския левичар понастояшем се намира под номер 12 в света, като малко по-рано през кампанията за първи път проби и в топ 10 на света. Последва обае лек спад във формата му и сега той се намира в серия от три поредни загуби.

"Да, отпаднах рано на предишните три турнира, но сега се чувствам. Дадох си малко почивка, свеж съм и с нетърпение очаквам да изляза на корта в София. Раду Албот е много труден съперник, но поглеждайки схемата, тук няма да има лесни мачове. Но аз тренирах добре и съм готов."

Роденият в Тел Авив тенисист заяви още, че е доволен от сезона си до момента и коментира, че не отделя толкова внимание на факта, че за първи път ще бъде поставен под номер 1 в турнир.

"Стремя да да не му отдавам толкова внимание. Не искам да се вълнувам прекалено много. Турнирът ще е труден, има много път до финала. Ще се концентрирам мач за мач. Чувствам, че играя добър тенис. Доволен съм от развитието на сезона ми. Беше ми малко по-трудно към края, поуморих се физически, а имах някои други проблеми. Хубавото е, че вече съм близо до най-добрите. Ако не успея да се върна в топ 10 сега, ще опитам да го направя през следващия сезон. Нивото ми е достатъчно високо."

Канaдeцът говори още и за познанството си с българския талант Адриан Андреев и влиянието, което според него е оказал Григор Димитров за тениса в България.

"Адриан е интересно момче, много е забавен. Прекарахме доста време заедно във Флорида, тренирахме често. Познаваме се добре. Преди мача ми каза, че е нервен, чувства напрежение. Казах му: "Ти си млад, играеш у дома, наслаждавай се". Но за мен сега е по-лесно. Преди 3-4 години и аз бях в неговата роля. Той е страхотен играч и съм сигурен, че има потенциал да се изкачи в ранглистата. Естествено познавам и Григор Димитров. Той от доста години е в елита на професионалния тенис. Направил е много за страната си и е пример за младите играчи, с които се вижда, че България разполага.", завърши Шаповалов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов отпадна от Sofia Open след близо два часа и половина здрава битка
Димитър Кузманов отпадна от Sofia Open след близо два часа и половина здрава битка
Левски представя Славиша Стоянович утре сутрин
Левски представя Славиша Стоянович утре сутрин