НОВИНИ

Димитър Кузманов отпадна от Sofia Open след близо два часа и половина здрава битка

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:32, 09.11.2020
Чете се за: 01:42 мин.
Sofia Open
димитър кузманов отпадна sofia open близо два часа половина здрава битка

Рекордьорът на България по победи за купа Дейвис изигра много силен мач срещу 82-ия в света Салваторе Карузо, като спечели първия сет, но след това допусна обрат за крайното 4:6, 6:4, 6:4.

Мико може много да съжалява за пропуснатия шанс, тъй като определено в големи периоди от двубоя изглеждаше като играчът, който е по-наясно с това как да стигне до победата.

С тази загуба пък се сложи край на българското участие в турнира на сингъл на тазгодишния Sofia Open, като 27-годишният пловдивчанин все пак утре отново ще бъде на корта за мача си на двойки, където заедно с Виктор Троицки ще се изправят срещу тандема Мелцер/Роже-Васлен.

Срещата започна чудесно за Кузманов, който поведе с 2:0 след ранен пробив. Отговорът на Карузо обаче не закъсня и 82-ят в света набързо стигна до 2:2.

От този момент започна здрава битка между двамата тенисисти, като всеки от тях опитваше да наложи своя стил на игра.

Все пак в осмия гейм българинът поведе с 0:40 при сервис на опонента му, но Салваторе Карузо запази хладнокръвие и успя да се добере до 4:4.

В деветата част обаче италианецът отново потегли неуверено и за втори пореден път загуби първите три разигравания, което означаваше, че Мико има три поредни сетбола. При третия от тях пробивът беше факт и така 27-годишният пловдивчанин спечели първия сет след 41 минути на корта.

Кузманов започна позитивно и втората част с бърз гейм на нула, на който италианецът отговори подобаващо, като на свой ред не даде точка на българина.

Третия гейм се превърна в истинска битка, в която втората ни ракета съумя да се върне от 15:40, но след като пропусна геймбол, инкасира пробив, след който Карузо поведе с 2:1.

Това вдъхна увереност на италианеца, който заигра все по-агресивно и това му помогна да реализира втори пробив, с който си осигури аванс от 4:1.

Карузо затвърди и втория си брейк за аванс от 5:1, а в осмия гейм сервираше и за изравняването на сетовете. Мико обаче отказа да се даде без бой и след като отрази сетбол, намали резултата до 3:5, а впоследствие сведе пасива си до само гейм.

В деветата част Карузо за втори път сервираше за сета и макар да пропусна още два сетбола, при общо четвъртата си възможност италианецът се справи със задачата, за да вкара двубоя в решителна трета част.

Последния сет се превърна в истинска битка на характери. В третия гейм Мико изостана с 15:40, но със смела игра съумя да се измъкне от трудната ситуация. В петата част отново пловдивчанинът бе изправен до стената при 0:30, но отново успя да спечели сервис гейма си.

Дебненето между двамата продължи до деветия гейм, когато при 30:30 сервис на Кузманов бе отсъден в аут, а българинът открито протестира срещу това решение. Това доведе до загуба на ритъм у него и това позволи на Карузо да нанесе първия удар, пробивайки за 5:4.

Сервирайки за мача, италианецът не трепна и с гейм на 15 си подпечата място във втория кръг в София, където го очаква мач срешу 2-ия поставен, Феликс Ожие-Алиасим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Иванов, ГЕРБ: Ще предложим допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина
Александър Иванов, ГЕРБ: Ще предложим допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина
Денис Шаповалов: С нетърпение очаквам да изляза на корта в София
Денис Шаповалов: С нетърпение очаквам да изляза на корта в София