НОВИНИ

Александър Иванов, ГЕРБ: Ще предложим допълнителни възнаграждения за лекарите и медицинския персонал от догодина

александър иванов герб предложим допълнителни възнаграждения лекарите медицинския персонал догодина
bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 09.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Политика

Бюджетът за 2021 е реалистичен бюджет, изготвен в безпрецедентна криза - здравна, икономическа, финансова. Заложен е дефицит от 3,9%, който е най-ниският в Европейския съюз, каза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, член на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. В "Още от деня" той коментира някои от параметрите на бюджета и отхвърли критиките, особено относно неговата разходна част.

Иванов защити предвидените социални разходи за повишаването на минималната пенсия и за детските надбавки, като ги определи като действие, което е дори закъсняло.

Не лява политика и популизъм, а грижа за бизнеса и хората - както за тези, които са загубили работата си, така за тези, които имат нужда от по-висок социален стандарт, като пенсионерите. Така Иванов оцени поетите от правителството социални ангажименти. Той отхвърли и опасенията за влизането на страната ни в дългова спирала с аргумента, че икономиката ни е стабилна, с най-нисък дефицит и с ниски дългове.

По отношение на заплащането на медицинския персонал Иванов заяви, че от ГЕРБ имат предложение за по-справедливи възнаграждения на медицинския персонал.

"Ние от ГЕРБ ще внесем предложение между първо и второ четене на бюджета всички лекари да получават 600 лв. допълнително от следващата година, медицинските сестри - 360 лв., а санитарите - 120 лв.".

Лекарското съсловие обаче трябва да помисли върху насоки как да се постигне адекватна начална заплата на младите лекари.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Иван Маджаров: Здравната система не се е сринала, по-скоро е под високо напрежение
Д-р Иван Маджаров: Здравната система не се е сринала, по-скоро е под високо напрежение
Димитър Кузманов отпадна от Sofia Open след близо два часа и половина здрава битка
Димитър Кузманов отпадна от Sofia Open след близо два часа и половина здрава битка