НОВИНИ

Денков: Главчев е партийно лице, трябва да проведе честни избори

Николай Денков обяви, че няма да изтегли заместник-министрите си

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 30.03.2024 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Със спокойствие ще дам поста на Димитър Главчев. Нямам предупреждения към него. Всеки един премиер влиза в трудна среда и трябва да му се помогне максимално, колкото той иска. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков. По думите му председателят на Сметната палата Димитър Главчев е "партийно лице" и е "част от номенклатурата на ГЕРБ".

Николай Денков обяви, че няма да изтегли заместник-министрите си и ще остави на новия служебен премиер да реши с кого и как ще работи.

Премиерът трябва да реши кой му трябва като министри, за да си свърши работата. След като президентът е направил избора си, трябва да направим всичко възможно, за да направим честни избори, категоричен е Денков.

Той подчерта, че очаква служебният премиер да си свърши работата.

"Това е, което се очаква от него по Конституция – да проведе честни избори. Това разбира се ще зависи много и от състава на Министерския съвет, особено от министъра на вътрешните работи и министъра на електронното управление", коментира Николай Денков.

"Неслучайно миналата година беше избран в доста екстремни ситуации като председател на Сметната палата, която проверява действията на правителството за години назад, така че няма как да се правим, че няма отношение към ГЕРБ", посочи Денков.

Той е категоричен, че това, че се разпадна правителството и не се реализира ротацията е именно поради стремежа на ПП-ДБ да сложи партийно неоцветени фигури на тези контролни органи и институции.

Вижте още в прякото включване на Десислава Маркова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ
Кирил Петков: Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ
Валерия Фотевова в предаването "Аз съм"
Валерия Фотевова в предаването "Аз съм"