НОВИНИ

Валерия Фотевова в предаването "Аз съм"

В поредния брой на предаването за млади и талантливи български спортисти "Аз съм" ви представяме състезателката по художествена гимнастика Валерия Фотевова.

Валерия Фотевова
bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 30.03.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

В поредния брой на предаването за млади и талантливи български спортисти "Аз съм" ви представяме състезателката по художествена гимнастика Валерия Фотевова. Тя е национална състезателка на Чехия. Тренира любимия спорт от малка, като за тази година си е поставила за цел участие на Европейско първенство.

"Аз съм Валерия Фотевова и съм член на националния отбор на Чехия по художествена гимнастика за жени. „Започнах да тренирам на 3 години. Тренирам художествена гимнастика вече от 12 години. Започнах да тренирам в Чехия, в град Прага", каза Фотевова пред БНТ.

Избрах гимнастика, защото много ми харесва. Това е много красив и елегантен спорт.
Дядо ми е българин. Всяко лято ходих на лагери във Варна. Едно лято мама ми предложи да остана в България, за да мога да се развивам в художествената гимнастика. И аз казах „Да“, защото ми беше много интересно и от малка мечтаех да тренирам в друга държава", разказа талантливата гимнастичка.

От 2021 г. тренирам при Николай Боев, с когото решихме да се явя на селекцията за национален отбор Чехия. Приеха ме веднага. Мисля, че се развивам добре с него. Двамата се разбираме много добре. Много се развих при него и благодарение на него постигам тези резултати.

Трудно е, защото тренирам тук, а като имаме контролни трябва да ходя до Чехия. Миналата година имах много контролни и постоянно пътувах. Иначе чувството е много хубаво, защото така се състезавам за две държави и трупам много опит.

Искам да се развивам и да постигам високи резултати. За тази година съм си поставила за цел да участвам на Европейското първенство в Будапеща", коментира Фотевова.

Целия епизод гледайте във видеото!

Всички предавания от поредицата "Аз съм" ще намерите и в YouTube канала на БНТ!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков: Главчев е партийно лице, трябва да проведе честни избори
Денков: Главчев е партийно лице, трябва да проведе честни избори
Колесницата на Аполон отново е във Версай след реставрация (СНИМКИ)
Колесницата на Аполон отново е във Версай след реставрация (СНИМКИ)