НОВИНИ

Денков: През следващите дни партиите ще покажат интересуват ли се от съдбата на България

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 08.11.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Министър-председателят Николай Денков коментира днешния отказ на Народното събрание да започне работа като напомни, че на депутатите, че имат важна работа, от която зависи бъдещото развитие на страната.

"През следващите 5 седмици Народното събрание има да свърши три важни неща: да приеме бюджета за 2024, промени в Конституцията и да създаде правила и процедура за избор на новата антикорупционна комисия.

От това как ще бъдат решени тези задачи зависи как ще се развива България през следващите 3 години.

Надявам се днешния отказ на Народното събрание да стартира работа да е момент на слабост, свързан с нуждата на партиите да преосмислят резултатите от изборите и да видят как ще продължат напред. Но действията им през следващите дни ще покажат кои се интересуват от тяснопратийните интереси и кои от съдбата на България.

Ние, от наша страна, Министерски съвет ще продължи да работи по изпълнението на своите задачи и ангажименти. Например, днес ще приемем актуализирания план за приемане на еврото от 1 януари 2025", каза Денков.

По-рано днес премиерът отговаря на живо на въпроси на граждани във Фейсбук.

Очава се правителството да одобри на заседанието си днес национален план за приемане на еврото. Министрите трябва да одобрят и няколко трансфера по бюджетите на общините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът в Хърватия Динамо Загреб гостува на Левски
Лидерът в Хърватия Динамо Загреб гостува на Левски
Стефано Пиоли: Срещу ПСЖ се реванширахме за загубата от Удинезе
Стефано Пиоли: Срещу ПСЖ се реванширахме за загубата от Удинезе