НОВИНИ

Денков: Разпределяме задачите на отговорните министерства за местните избори

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
10:12, 23.08.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Ще разпределим задачите на отговорните министерства за местните избори. Това са МВР, МФ, МРРБ, Министерство на правосъдието и Министерство на електронното управление. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание.

Всяко от тези министерства поема отговорности, с които трябва да се справи през следващите два месеца и тези задачи трябва да се изпълнят, съгласувано с ЦИК.

Така наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производство и разпространение на наркотици, осигуряване на безопасността по пътищата, МВР ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок, заяви Денков.

Затова е важно екипът в МВР да работи в синхрон, съгласувано, за да успее да си свърши работата. Министърът на вътрешните работи вече е изпратил мотивирано искане до президентството , с което изисква смяна на главния секретар, с когото както стана дума вече многократно има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министреството. Мотивите ще бъдат разяснени от министъра след заседанието. Очакваме решението на Президентството, заяви Денков.

След като получим положително съгласие , така както се изисква от правилника на МС, това предложение ще бъде внесено и за решение от МС, уточни премиерът.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата привлече като обвиняем турски гражданин за недекларирана валута
Прокуратурата привлече като обвиняем турски гражданин за недекларирана валута
Дрон се разби в строяща се сграда в Москва, други два бяха свалени край руската столица
Дрон се разби в строяща се сграда в Москва, други два бяха свалени край руската столица