НОВИНИ

Депутатите решиха наемите на спрели бизнеси в държавни имоти да се опрощават

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
13:01, 18.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Снимка: БНТ/Архив
Слушай новината

Промени в Закона за извънредното положение дават право на министри и областни управители да опростят или намалят наемите на спрели бизнеси, които ползват общински или държавни имоти. Мярката ще важи за времето за извънредното положение и 2 месеца след него.

Депутатите решиха още с цел запазване на работни места за безвъзмездна помощ да могат да кандидатстват и фирмите, които имат наложени наказания по кодекса на труда.

Народното събрание одобри и закупуването на 2 милиона ваксини от фармацевтичната компания "Янсен", както и на ваксините CureVac и Moderna. Здравният министър увери, че готвят сериозна разяснителна кампания за ваксините без премълчаване на информация.

Костадин Ангелов, министър на здравеопазването: МЗ няма да се превръща в дистрибутор на ваксини, нито ще провежда кампания да убеждава българските граждани за точно определен продукт. Напротив - ние ще обясним на гражданите, че ваксинирането е пътят към спасението и пътят на прегръдките, ако щете към нормалните човешки отношения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историческа номинация в САЩ: Кой ще влезе в екипа на Байдън - Харис
Историческа номинация в САЩ: Кой ще влезе в екипа на Байдън - Харис
Миладинов плува до рекорда на 100 м св. стил
Миладинов плува до рекорда на 100 м св. стил