НОВИНИ

Депутатите влязоха в спор за свършената работа от 47-ото НС

Николай Минков
от Николай Минков
12:26, 20.01.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Само час и половина продължи днешното заседание на Народното събрание. Депутатите успяха да приемат промени в три данъчни закона, заради директиви на Европейската комисия, които трябва да бъдат синхронизирани с българското законодателство.

От ГЕРБ обвиниха управляващите за липса на законодателни инициативи и призоваха час по-скоро да бъде внесен бюджетът за тази година. Мнозинството не се се съгласи с отправените критики.

"Ако на вас не ви прави впечатление, че нямаме програма и в 10.30 ч. ще свършим, за нас проблемът е във вашия телевизор, не в нашия. Затова пак ви призовавам колеги, моля внесете и законопроект за бюджета за 2022 година, а не утре да гледаме такъв от 2021 година, който е бюджет на ГЕРБ и предишната коалиция, управлявала България, да има действие още 3 месеца. Почнете малко да работите колеги. Благодаря ви", заяви Александър Иванов от ПП на ГЕРБ.

"Благодаря г-н Иванов. Сигурен съм, че по първа точка утре ще можете да развиете идеята за светлите бъднини, тока и т.н.", допълни Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание от ПГ на "БСП за България".

"Упрек, че не работим от празната част на залата е леко смешен. Благодаря ви", добави Николай Ангов от ПГ на "Продължаваме промяната".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращите спортисти в Пекин 2022 ще подлежат на наказания
Протестиращите спортисти в Пекин 2022 ще подлежат на наказания
Нинова: Готови сме с проект на Закон за събиране на вземанията
Нинова: Готови сме с проект на Закон за събиране на вземанията