НОВИНИ

Владислав Горанов отново на разпит

bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 20.01.2022 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият финансов министър Владислав Горанов отново на разпит в полицията. Поводът - джипът, с който се опита да премине сръбската граница в средата на декември. Той определи темата като "битова" и съзря опит да бъде омаскарен.

Вчера пък вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че джипът на Горанов е обявен за издирване от руските власти и че колата не била нова, както твърдят Горанов и собственикът на фирмата.

По думите на вътрешния министър колата била регистрирана преди да бъде произведена. А Горанов отрече тези твърдения и посочи, че става въпрос за грешка и колата е клонирана.

Автомобилът, с който е спрян Владислав Горанов, е чист - данните били клонирани

Според бившия финансов министър Владислав Горанов твърденията на Бойко Рашков, че издирваният автомобил е регистриран преди да бъде произведен доказват, че става въпрос за документална измама.

Владислав Горанов беше разпитан в полицията

"Става въпрос за документална измама и господин Рашков трябва да го знае по-добре от мен. Другото нещо, което трябва да знае е, че има две експертизи, които показват, че този лек автомобил, който е внесен през 2020 година, не е манипулиран по никакъв начин", заяви Владислав Горанов.

Той заподозря лична атака срещу него, с цел да бъде омаскарен. Бил изненадан, че автомобилът, който е ползвал, е обявен за издирване от Интерпол.

"Не съм имал никакви взаимоотношения при регистрацията на този автомобил с държавата, така че не бих могъл да знам дали се издирва или не. Темата с лекия автомобил е битова, която не трябва да е център на вниманието, защото най-малкото от нея не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър", допълни Владислав Горанов.

Бившият финансов министър заяви още, че е идвал 3 пъти на разпит за издирвания автомобил и веднъж във връзка със сигнал на БОЕЦ, по който има образувано досъдебно производство в прокуратурата.

"Няма как да знам какво има в шкафчетата, знам само това, което и вие. Естествено, че трябва да има зрелища, хляб явно няма да има", каза още Владислав Горанов.

Той определи разследването по сигнала на БОЕЦ като поредната политическа атака.

Автор: Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строги мерки за сигурност за церемонията по встъпване в длъжност на президента
Строги мерки за сигурност за церемонията по встъпване в длъжност на президента
Ализе Корне шокира Гарбине Мугуруса за място в трети кръг
Ализе Корне шокира Гарбине Мугуруса за място в трети кръг