НОВИНИ

Десет финала за България на Европейското по кикбокс в Анталия

десет финала българия европейското кикбокс анталия
Снимка: БФ Кикбокс
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 17.11.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

България излъчи 10 финалисти на Европейското първенство по кикбокс, което се провежда в Анталия. Състезанието ще приключи в събота с финали в различните категории и стилове в двете направления ринг и татами.

От 27-те ни национали, които участват в Турция, 10 се класираха за финалите и ще се борят за Европейската титла в дните 18 ноември (петък) и 19 ноември (събота).

В направление Ринг, където се играят тежките стилове от кикбокса Али Юзеир стигна финала в кат. 75 кг стил К1. Съперник на преспективният ни кикбоксьор от Варна ще е Моше Ор Шамаа от Израел.

На финал при жените ще излезе и Александра Димитрова в стил Фул контакт кат. 52 кг. Димитрова която се състезава и в кикбокса и в таекуондото ще спори за златото с туркинята Емине Арслан.

В стил К1 на ринг Огнян Мирчев победи на полуфинала в кат. 63.5 кг украинеца Олех Беспияти и в петък очаква Едгар Техиера Ривас от Испания в спора за титлата.

Националът ни Марио Аржанов също ще спори за златния медал в кат. 54 кг стил Фул контакт срещу Адам Кондон от Ирландия.

Петият български финалист на ринг е Христо Калайджиев в стил Лоу кик, кат. 86 кг. Той ще спори за Европейската титла срещу Бобан Илиоски от Република Северна Македония.

В направление татами България също има петима финалисти.

Кирил Илиев е с два финала в стиловете лайт контакт и киклайт контакт в кат. 57 кг. Съперниците му ще са Корай Ертас от Турция в лайт контакта, а в киклайт контакта Илиев ще спори с испанеца Анксо Видал Родригес.

Световният ни шампион Борислав Радулов също ще преследва Европейската титла в Анталия. В петък на националът ни предстои финална битка в кат. 57 кг стил поинт файтинг срещу унгареца Патрик Целовски.

Капитанът на националният ни отбор в леките стилове Кристина Николова също е на финал в стил киклайт контакт, където очаква туркинята Дуйгу Туран. Чаровната ни представителка спечели и два бронзови медала в другите стилове в които участва - лайт контакт и пойнт файтинг.

При жените Калина Колева ще се бори за Европейската титла в кат. 55 кг в стил киклайт контакт. Колева спечели и бронзов медал в другият стил пойнт файтинг.

До момента България спечели 9 бронза които станаха притежание на Илия Ненов, Александър Рибников, Теодор Христов, Кристина Николова, Калина Колева, Иван Кръстанов, Петьо Футлев и Михаил Георгиев.

Финалите на българите ще се играят в петък и събота.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инцидентът с ракета в Полша. Докъде стигна разследването? (обобщение от деня)
Инцидентът с ракета в Полша. Докъде стигна разследването? (обобщение от деня)
Съдия от Литва ще свири контролата на България с Люксембург
Съдия от Литва ще свири контролата на България с Люксембург