НОВИНИ

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС остават категорична опозиция

bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 26.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ не съжаляват, че не са били поканени на разговори от „Има такъв народ”, заявиха в Русе депутати от ГЕРБ.

Според Десислава Атанасова и Красен Кралев така партията им се дистанцира от БСП и ДПС, които ГЕРБ е държала далеч от властта в продължение на 12 години.

Двамата депутати убедено заявиха, че сега ДПС ще влязат в управлението. По думите им ГЕРБ-СДС остават категорична опозиция. Ето защо групата не е отишла на консултации при президента.

"Виждаме зад тази конструкция, че е предварително изготвен проект. Архитектът може би скоро и той ще стане известен, но според нас зад „Има такъв народ” и изобщо концепцията от такъв тип правителство, което уж ще бъде на малцинството, а пък вкупом всички партии са готови да го подкрепят, стои едновременно и дългата ръка на ДПС, и Държавна сигурност, защото включително и в настоящия парламент в трите партии – ИТН, ДПС и БСП има все още агенти народни представители от Държавна сигурност", коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Считаме, че господин Радев през последната една година тежко раздели нацията ни. Той беше човекът, който излезе, вдигна юмрук и поведе различни по своята идеология партии и лица, наричаше народните представители от ГЕРБ мутри", допълни още Атанасова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават COVID леглата в болниците в Бургас
Увеличават COVID леглата в болниците в Бургас
Пловдив има готовност за увеличаване на леглата за болни от COVID-19
Пловдив има готовност за увеличаване на леглата за болни от COVID-19