НОВИНИ

Десислава Атанасова: Заявките за изчегъртване звучат нелепо

bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 05.06.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Заявките за изчегъртване звучат нелепо на фона на това, че никой не си представя да изчегърта над 840 000 хора, подкрепили ГЕРБ в продължение на години. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" представителят на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"В последно време виждам все повече заявки, че нещо ще се променя драстично и драматично не само за ГЕРБ, но като че ли и за българските граждани. Имам чувството, че съм в някаква машина на времето", допълни още тя.

Атанасова коментира и ситуацията със санкциите, наложени от САЩ по закона "Магнитски".

"Единствено ГЕРБ може да носи отговорност за едното лице, посочено в доклада на финансовото министерство на САЩ, и това е Александър Манолев. Много преди САЩ да ни кажат, че трябва да потърсим отговорност ние сме се ангажирали с нея", заяви тя.

Тя допълни още, че в мига, в който Александър Манолев е станал известен с това, че има данни за злоупотреби по отношение на къщите за гости, от ГЕРБ са се разделили с него и той вече не е част нито от управлението, нито от партията.

Борисов: Нямаме общ бизнес с Пеевски, не сме получили стотинка от Божков

Атанасова коментира и санкциите срещу депутата Делян Пеевски:

"Това е народен представител от ДПС. Ние никога не сме били зашити с Делян Пеевски, за да се отшиваме. Този човек през всичките тези години е издиган за народен представител от ДПС и е предлаган от ДПС за различни постове".

Цветозар Томов: ЦИК няма да преговаря относно цената на машините

По проблема с машинния вот Десислава Атанасова заяви, че трябва да знаем как ще гласуват българските граждани, тъй като до изборите остават 37 дни. Според нея, ако сега казусът с машините в чужбина не бъде решен, избирателите там няма да гласуват с машина.

По думите ѝ някои партии бягат от отговорност и казват, че проблемът е на ЦИК, но тъй като представителите на ЦИК са избрани от партиите те също трябва да носят отговорност.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо една учителка от Китай преведе Дамян Дамянов?
Защо една учителка от Китай преведе Дамян Дамянов?
В Испания започна кампания за ваксиниране на сезонни работници
В Испания започна кампания за ваксиниране на сезонни работници