НОВИНИ

"Детската Евровизия" - българските представители заснеха клипа към песента

bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 12.11.2021
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

Талантливото дуо Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, което ще представи България на престижния конкурс „Детска Евровизия" 2021, засне видеоклип към песента "Гласът на любовта". За снимачна площадка беше избран Градския парк в Добрич, а идеята е да се представи красотата на българската природа.

Музиката е част от живота на Денислава и Мартин. Макар че са само на 13 години, те вече са носители на много награди от национални и международни конкурси. Опитът на сцена помага на младите таланти да заснемат клипа само за няколко часа. Децата се справят с лекота и по време на студийните записи на песента в София.

"Песента не е много лесна, за нас това като стил е предизвикателство, защото ние с Денислава пеем поп и рок най-често. Трябваше всеки ден да ходим и да се упражняваме при нашия вокален педагог. Много добре се получава когато ние озвучихме бек вокалите и наистина много се надявам на хората да им хареса", каза Мартин Стоянов.

Денислава и Мартин: Песента ни е магична, ще дадем най-доброто от себе си

Своите впечатления за песента, с която страната ни ще се представи на конкурса, споделя и Денислава Димитрова:

"В песента много ми харесва това, че тя е като един вълшебен цвят, спускаш се в една приказка, която ние ще се опитаме да предадем на хората".

Режисьор на клипа е Лана Анцаридзе, която е с грузинско потекло, но от години живее в България.

"Песента е прекрасна, тя ми напомня някаква песен от "Дисни" анимациите. Децата се справят добре, те са много артистични", заяви Лана Анцаридзе.

Темата за любовта в песента не е избрана случайно, казва вокалният педагог Елена Карабельова.

"Любовта може да премахва болката, може да издига човека и да го освобождава от негативните неща в неговия живот и в същото време това е разковничето на щастието - човек да обича и да бъде обичан", коментира тя.

Вокалният педагог пожела на децата успех, защото, по думите ѝ, "това е успех не само за тях, не само за нашия град, но за цяла България".

Българската национална телевизия ще излъчи големия финал на "Детската Евровизия" в Париж на 19 декември. За първи път българите ще имат право да гласуват не само от чужбина, но и от страната.

"Трябва да представим достойно България, за да може и хората да ни харесат", допълни Денислава Димитрова.

Официалното представяне на песента "Гласът на любовта" ще бъде тази събота в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда привлече Славко Матич за треньор
Арда привлече Славко Матич за треньор
Ще има ли пълно затваряне на държавата? (ОБЗОР)
Ще има ли пълно затваряне на държавата? (ОБЗОР)