НОВИНИ

Девет кандидати се включват в битката за Ямбол

шестима кандидатите кмет монтана
bnt avatar logo
от БНТ
20:02, 26.09.2023
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Слушай новината

За местните избори за кмет на община Ямбол до изтичане на крайния срок се регистрираха 9 кандидати.

За нов мандат в Ямбол в изборите на 29 октомври се включва настоящия кмет Валентин Ревански, издигнат от "Пряка демокрация". Той е подкрепени и от партия ГЕРБ.

ПП-ДБ издигат за кандидат кмет д-р Георги Стефанов, съдов хирург. Документи за участие в местните избори като кандидат за кмет от гражданската квота на БСП е регистрирана д-р Недялка Петкова-Влахова. Тя е лекар с дългогодишен опит в спешно отделение на МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Ямбол.

ДПС номинира Стоян Ангелов. ИТН издигат за кмет бившия директор на Дома за стари хора в града адвокат Милко Димитров.

В надпреварата се включва бившият кмет на ГЕРБ в три мандата Георги Славов. В навечерието на местните избори през 2019 г. той бе отстранен от партията лично от лидера Бойко Борисов и се яви на вота с регистрацията на "Българска нова демокрация".

"Български възход" издигна в Ямбол Стойка Димитрова. В местните избори като кандидати за кмет на Ямбол се включват бившият заместник кмет в първия мандат на Георги Славов – Иван Кърцъков, издигнат от Българска социалдемократическа партия, а партия "Български гласъ" издигна Димитър Стоянов.

Регистрираните листи за общински съветници за Ямбол са 15. През 2019 г. кандидатите за кмет на Ямбол бяха 9, като на балотаж се явиха настоящият кмет Валентин Ревански и кандидатът на БСП Катя Георгиева.

Интересен местен вот се очертава в ямболската община Тунджа. За пети мандат от БСП е номиниран настоящият кмет Георги Георгиев. Негов опонент ще бъде бившият заместник-кмет, 13 години от екипа на Георгиев до преди две години, Станчо Ставрев, издигнат от местна коалиция "България на регионите". Той беше депутат от "Изправи се! Мутри вън!" в 45-ото Народно събрание. ГЕРБ се впускат в битката за кметския пост с бизнесмена Христо Дянков. Той беше кандидат за кмет на Ямбол от партия "Новото време" през 2011 г. ПП-ДБ номинират за кандидат-кмет Иван Георгиев. "Възраждане" регистрираха Стратия Колев за кандидат за кмет, а ДПС участват в местния вот с Гроздан Грозев.

В изборите за общински съветници са регистрирани 9 листи.

Автор: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Лъвиците" завършиха наравно с Косово, но останаха лидери в групата си
"Лъвиците" завършиха наравно с Косово, но останаха лидери в групата си
Как се развива стратегическият диалог България - САЩ
Как се развива стратегическият диалог България - САЩ