НОВИНИ

Диана Русинова: Пътната инфраструктура от ден на ден става все по-зле

bnt avatar logo
от БНТ
08:02, 11.04.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Пътната ни инфраструктура от ден на ден става все по-зле. Много пъти съм казвала, че несменените мантинели ще доведат до тежък пътен инцидент и преди дни това се случи на автомагистрала “Струма” - 26-годишно момиче е загинало на място. Подобни инциденти тепърва ще зачестяват и не е случайно, че тази година имаме 38 жертви повече в сравнение с миналата - до момента загиналите са над 100. Такава прогноза направи в студиото на “Денят започна” Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в коментара си за резултатите от проверката, възложена от Върховната административна прокуратура на Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата” след катастрофата с автобус, при която загинаха граждани на Северна Македония.

Русинова беше категорична, че изненади в доклада няма, защото непрекъснато се подават сигнали за опасни участъци, отсечки с множество проблеми - липсващи маркировки, мантинели или ограничителни системи, липсващи или сгрешени пътни знаци, дупки, некачествени пътни маркировки.

Време ли е да сменим зимните гуми с летни?

“Засмях се, като прочетох, че прокуратурата е признала, че има проблеми. За нас това не е новина, отдавна знаем, че има проблеми. Все пак е другото, когато е облечено в някакъв официален документ”, допълни тя.

Според нея нищо няма да последва след този доклад, защото “регионалното министерство не може да разпореди да се оправи една дупка на пътя”.

“Проблемът е много сложен - там има някакви спорове между коалиционните партньори и явно разменна монета, заложник са пътищата - текущият ремонт на пътищата”, коментира Русинова и допълни: “От една страна проблемът съществува и никой не желае да вникне в него, от друга страна - тези, които искат, сякаш нищо не могат да направят”.

Какво още каза Диана Русинова вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Касчиев: Гориво за АЕЦ "Козлодуй" има за няколко години, по-сложно е с резервните части
Проф. Касчиев: Гориво за АЕЦ "Козлодуй" има за няколко години, по-сложно е с резервните части
"Автомагистрали - Черно море" подновяват протеста си заради неизплатени задължения
"Автомагистрали - Черно море" подновяват протеста си заради неизплатени задължения