НОВИНИ

Димитър Бербатов поздрави Байер Леверкузен след титлата в Германия

димитър бербатов поздрави байер леверкузен титлата германия
bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 15.04.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов използва профила си в социалните мрежи, за да отправи своите поздравления към бившия си клуб Байер Леверкузен, който във вчерашния ден пренаписа историята, триумфирайки за пръв път с титлата в немската Бундеслига.

Пет кръга преди края на шампионата "аспирините" са недостижими на върха с аванс от 16 точки пред втория Байерн Мюнхен, като впечатляващото е, че след 43 изиграни мача дотук през сезона момчетата на Шаби Алонсо все още нямат допусната загуба.

В своето кратко видео Бербатов заяви, че Леверкузен "напълно заслужено" е новият шампион на Германия и шеговито сподели, че очаква покана за празненствата в края на кампанията.

"Хора, знаете какво стана днес, нали? За първи път някога Байер Леверкузен, моят бивш отбор, стана шампион. Напълно заслужено, най-добрият отбор в Бундеслигата, най-добрият отбор в Европа. Толкова съм щастлив. Начинът, по който играят футбол… ооо, напълно заслужено са шампиони. Поздравления, обичам ви, момчета. Вие сте легенди сега. И не забравяйте да ме поканите в края на сезона, когато празнувате. Ще се видим, обичам ви, хора", каза бившият български футболист.

Димитър Бербатов носи екипа на Байер Леверкузен в периода 2001-2006 г., като игра за тима в продължение на пет сезона и половина. За този период голмайстор №1 в историята на националния отбор на България записа 201 двубоя във всички надпревари и реализира 91 попадения, които му отреждат третото място във вечната класация на клуба по този показател.

За огромно разочарованието на българина обаче беше част от онзи състав на "аспирините", който още през 2002 година можеше да сложи край на чакането за титла в Германия, но тогава воденият от Клаус Топмьолер отбор остана на второ място в Бундеслигата, а освен това загуби финалите в турнирите за Купата на Германия и Шампионската лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оръжейничката на филма „Ръжда“ ще получи присъда заради фаталната стрелба на снимачната площадка
Оръжейничката на филма „Ръжда“ ще получи присъда заради фаталната стрелба на снимачната площадка
Вместо кръвна проба: Нов вид дрегер отчита алкохол и наркотици за 30 минути
Вместо кръвна проба: Нов вид дрегер отчита алкохол и наркотици за 30 минути