НОВИНИ

Димитър Бербатов пред БНТ: Промяната в българския футбол ще отнеме 10 години

димитър бербатов бнт промяната българския футбол отнеме години
bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 23.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Ексклузивно за предаването на БНТ "Още от деня" говори кандидатът за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов.

Според бившия футболист промяната в българския футбол може бъде направена от всеки, който притежава моралните ценности да го направи. Бербатов заяви, че приоритет в неговата програма е развитието на детско-юношеския футбол в страната.

"Ние се борим за промяната. Приказките са безплатни, мога по цял ден да говоря на клубовете за футбол, но докато не ни дадат шанс да променим нещата, тогава нищо не може да се случи. Промяната може да дойде от всеки, който притежава моралните ценности и моралния компас да я осъществи. Не е задължително да съм аз. Революцията при нас се изразява в едно единствено нещо – приоритетът ни е развитието на детско-юношеския футбол. От години знаем за проблемите в школите, но никой не прави нищо по въпроса", сподели рекордьорът по голове с националния отбор.

Кандидат-президентът на БФС заяви в ефира на БНТ, че решаването на проблемите в детско-юношеските школи изисква сериозна стратегия, върху която да се работи поне 10 години. Той е на мнение, че държавата трябва да бъде партньор на българския футбол, а в момента тя не иска да бъде такъв под ръководството на сегашния президент на съюза Борислав Михайлов. Бербатов категорично заяви, че националният отбор ще се върне към славните си време, когато юношеският футбол заработи правилно.

"Ключът за успехите на националния отбор е развитието на детско-юношеските школи. Става въпрос за стратегия, която се разпростира в рамките на 10 години. Трябва да се тръгне от най-ниското ниво, да започнат да се развиват децата от училищата и детските градини. Следват школите, академиите и аматьорският футбол. Това начинание, за да се случи, държавата трябва и ще ни бъде партньор. В момента тя не иска да бъде партньор на българския футбол", добави Димитър Бербатов.

Цялото интервю с Димитър Бербатов очаквайте в следващите дни в предаването "Още от деня".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дипломатът Милен Керемедчиев: Без диалог ще има рязка ескалация на конфликта
Дипломатът Милен Керемедчиев: Без диалог ще има рязка ескалация на конфликта
ДПС отново внесе отхвърления законопроект за "златните паспорти"
ДПС отново внесе отхвърления законопроект за "златните паспорти"