НОВИНИ

Нов протест на "Възраждане" срещу зеления сертификат, премиерът отиде при демонстрантите

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:30, 23.02.2022
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Въпреки решението за отпадане на зеления сертификат, привърженици на "Възраждане" днес се събраха на протест срещу него. Премиерът Кирил Петков излезе за среща с недоволните в знак на диалог. Освен срещу ковид мерките симпатизантите на партията се обявиха срещу ценовия шок и поискаха и действия, които да защитят българското малцинство в Украйна.

Протестиращите се събраха в 11.00 часа пред сградата на Министерския съвет. Под прозорците на властта се чуваха възгласи за оставка и премахване на маските. Половин час по-късно, изненадващо, на протеста дойде премиерът Кирил Петков, пеша от НС.

Премиерът и лидерът на "Възраждане" застанаха един до друг на трибуната. Заради освиркванията Костадин Костадинов призова за толерантност и изтъкна, че досега не е имало министър-председател, който да е слизал да разговаря със симпатизантите на партията.

Кажете имали ли сте друг път министър-председател да ви дойде на протеста. Аз съм ходил на много протести и съм бил точно тук. Единият вариант беше да стоя отгоре от офиса и да гледам през прозореца. Аз съм тук да чуя вашите критики. Стига сме се делили на сто различни парчета, стига сме говорили с езика на омразата, заяви Кирил Петков, министър-председател.

От "Възраждане" попитаха премиера защо трябва да се чака още един месец до отпадането на зеления сертификат. И още - кога ще бъде премахнато тестването на децата в училище, което струвало на бюджета десетки милиони левове.

Ние приветстваме решението да бъде премахнат зеления сертификат. Считаме, че макар и закъсняло, това е правилно решение. Считаме обаче, че трябва да бъдат скъсени сроковете, заяви Костадин Костадинов от ПП "Възраждане".

Премиерът Кирил Петков отговори, че падането на зеления сертификат е функция единствено на интензивните легла в болниците. И допълни, че правителството не го е страх да говори с народа.

11 години са ви крали досега. Здравната ви система на всички ни е пропаднала. Ако не работим заедно нямаме никакъв шанс да оправим тази държави, категоричен е Кирил Петков, министър-председател.

Протестиращите призоваха за пълно отпадане на мерките срещу COVID 19.

Пълна нормализация на живота, както беше преди две години, каза Николай Георгиев.

От януари месец ги чакаме отстъпките, нали, каза Енчо Дянков.

Протестиращите продължиха с шествие до сградата на Народното събрание, където демонстрацията приключи без напрежение и провокации с полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлана Каменова също се класира за полуфиналите на Купа "Странджа"
Светлана Каменова също се класира за полуфиналите на Купа "Странджа"
Абсурден казус: КАТ глоби шофьор от ферибота, след като документите му изгорели в пожара
Абсурден казус: КАТ глоби шофьор от ферибота, след като документите му изгорели в пожара