НОВИНИ

Димитър Бербатов призова Търговския регистър да предприеме действия по вписването на Михаил Касабов като ръководител на БФС

В интервю за БНТ кандидатът за президент на централата изрази опасенията си, че резултатите от конгреса на 15 март може и да не влязат в сила, ако се използват юридически маневри.

димитър бербатов призова търговския регистър предприеме действия вписването михаил касабов ръководител бфс
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 10.01.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов взе отношение по темата с неуспешния първи опит за вписване на поканата за провеждането на извънреден конгрес на 15 март тази година от страна на Търговския регистър.

В интервю за БНТ бившият футболист призова за незабавното вписване на Михаил Касабов като временно изпълняващ длъжността ръководител на БФС, което от своя страна е важна стъпка за последващото вписване на поканата за изборния конгрес в средата на март.

"Михаил Касабов, който е избран да представлява БФС след оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде вписан задължително. Призовавам Търговския регистър незабавно да даде нужните наставления и препоръки на БФС, за да може вписването да стане факт по същия начин, по който се случи и след оставката на Михайлов през 2019-а година след мача с Англия. Тогава Касабов беше вписан, а сега защо не е?", попита риторично Бербатов.

Голмайстор №1 в историята на националния отбор на България изрази още опасенията си, че резултатите от конгреса на 15 март може и да не влязат в сила, ако се използват юридически маневри.

"Ако се спечели конгресът живот и здраве на 15 март, тогава той може да бъде обжалван от хората, които са на власт в момента. Тогава те биха могли отново да си останат на власт, тъй като са вписани като управляващи. Ако Михаил Касабов бъде вписан, той би могъл да събере правилния Изпълком, за да се направи покана за конгреса на 15 март и да се проведе той по правилния начин. Всеки вече знае тези хора за какво се борят, а именно да останат на позициите, на които са", коментира Димитър Бербатов.

В рамките на днешния ден бившият нападател на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм, Монако и други посети родното си училище "Кузман Шапкарев" в Благоевград, чийто физкултурен салон вече ще носи името "Димитър Бербатов".

В учебното заведение беше открита и втората фотоизложба с уникални кадри от кариерата на благоевградчанина. Тя е създадена по идея на председателя на Асоциация “Докосни дъгата” д-р Денислава Ангелова. Първата такава беше открита преди повече от месец в Средно училище “Иван Вазов” Плевен. Организаторите ще продължат инициативата и в други градове от страната.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търговският регистър отказа да впише покана за извънредния конгрес на БФС
Търговският регистър отказа да впише покана за извънредния конгрес на БФС
Волейболният клуб Левски се присъедини към кампанията "Подкрепа за българските капитани"
Волейболният клуб Левски се присъедини към кампанията "Подкрепа за българските капитани"