НОВИНИ

Димитър Евтимов: Показах, че съм вратар, на когото може да се разчита

димитър евтимов показах съм вратар когото разчита
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 08.05.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов е уверен, че неговият отбор ще спечели дербито с Левски във финала за Купата на България по футбол. Той беше категоричен в предаването „Арена спорт“ по БНТ, че е играч, на когото може да се има доверие.

Финалът е в неделя, 15 май, на Националния стадион „Васил Левски“.

„Обстановката е малко по-спокойна, след като се класирахме за финал, но напрежението е голямо. След мач не мога да спя, адреналинът бушува в тялото ми. След мач гледам моите отигравания. За наше съжаление в реванша Славия ни шокира за 15 минути, искам да се извиня на публиката, че 120 минути гледаха тази мъка“, сподели стражът.

„Това, че съм изиграл три мача поред не означава нищо, но показах, че аз съм вратар, на когото може да се разчита и се надявам да получавам доверие. При г-н Младенов не играх през по-голямата част от сезона, но той ми даде шанс срещу Славия, на него също трябва да благодаря, че ми гласува доверие, сега и г-н Пардю ми гласува доверие“, сподели Димитър Евтимов.

Той направи сравнение между футбола в чужбина и България: „Футболът е по-различен тук, по-бавен е, имах езикова бариера, въпреки че съм българин.“

„Имах идол, който вече не играе – Ван дер Саар. Имах честта да тренирам с него няколко пъти и това ме запали още повече“, разкри още стражът.

„Аз съм фен на ЦСКА от малък и е мечта за всяко дете да играе в такъв мач срещу Левски, надявам се ЦСКА да победи“, завърши Димитър Евтимов.

Цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Росен Станчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катрин Тасева: Не бих се върнала като гимнастичка, но искам да създам клуб
Катрин Тасева: Не бих се върнала като гимнастичка, но искам да създам клуб
Тити Папазов: Станимир Стоилов има огромен опит в такива битки с ЦСКА
Тити Папазов: Станимир Стоилов има огромен опит в такива битки с ЦСКА