НОВИНИ

Димитър Гочев, ПП: Не пазаруваме депутати

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
18:55, 17.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

"Нямам информация с колко депутати "Продължаваме промяната" води разговори, аз не водя с нито един, всички карти са на масата, търсим принципни народни представители, които са готови да застанат срещу корупцията и статуквото, няма значение от коя парламентарна група идват. Не пазаруваме депутати", заяви в "Още от деня" Димитър Гочев, член на правната комисия, депутат от "Продължаваме промяната".

Министър Божанов в "Още от деня": Да се върнем към масата на преговори - посланието е към ИТН

Твърдението на президента Румен Радев, че "българският парламент не е тържище" Димитър Гочев тълкува като "объркване", което се е случило заради съветници на държавния глава, които са му представили по неправилен начин информацията.

"Не влизаме в сделки с никого и не отхвърляме възможността депутат от друга парламентарна група да прецени, че трябва да последва съвестта си. Надявам се да има и други депутати, които ще имат смелостта да заявят пред обществото, че са били излъгани и предадени от ръководството на "Има такъв народ", допълни Димитър Гочев.

По думите му "Продължаваме промяната" не прикриват премиера и са гласували "за" открито заседание по темата Северна Македония.

Предложението на Френското председателство по ветото за РСМ е изпратено до Комисията по външна политика

"В случая няма издаване на държавни тайни. Европейският съюз е приел българската позиция за членството на Северна Македония в ЕС, което означава, че всички 27 държави членки са съгласни, че Македония може да стане член на Съюза само, когато българските условия са изпълнени. Това е голяма външнополитическа победа за България. Поздравявам министър Генчовска. В преговорите ще имаме помощта на целия Европейски съюз", добави Димитър Гочев.

Според него този парламент трябва да работи, докато може, тъй като България има нужда от приемане на закони.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в подкрепа на управлението в Пловдив
Протест в подкрепа на управлението в Пловдив
Ливърпул и Байерн Мюнхен си „стиснаха ръцете“ за Мане
Ливърпул и Байерн Мюнхен си „стиснаха ръцете“ за Мане