НОВИНИ

Димитър Илиев в "Арена спорт": Цялата нация стиска палци Ясен Петров да запали искрата

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:54, 22.03.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Български футбол
димитър илиев арена спорт цялата нация стиска палци ясен петров запали искрата

Първите повикани играчи от националния ни отбор по футбол вече се събраха на подготвителен лагер в Бояна за предстоящите квалификации за Мондиал 2022 в Катар.

На 25 март "лъвовете" стартират кампанията си в група "C" с домакинство на Швейцария, а три дни по-късно (на 28 март) на "Васил Левски" пристига четирикратният световен шампион Италия.

Първото гостуване на България в този квалификационен цикъл е на 31 март в Белфаст на Северна Ирландия.

Един от лидерите и най-опитни играчи в състава на България - Димитър Илиев даде специално интервю за "Арена спорт", в което изрази надежди, че новият селекционер Ясен Петров ще успее да поведе "трикольорите" към възход.

"Цялата нация стиска палци новият селекционер да запали искрата. Знам колко позитивен и амбициозен човек е Ясен Петров. Важното е ние футболистите да променим мисленето, манталитета и начина, по който изглеждаме. Основната роля е ние как ще излезем на терена", започна футболист №1 на България за 2020 г.

"Вижда се, че доста нови футболисти ще получат шанс. Това е хубаво. Нужни са нови хора. Всеки, който е повикан е амбициран да се докаже на новия селекционер. За жалост Тошко Неделев и Недялков са контузени. Мартин Луков също имаше малшанса да се контузи. Всеки повикан ще даде максимума от себе си. Пожелавам си всички да сме здрави и във форма. Тактиката на един отбор зависи от футболистите. Нямаме Стилиян, Мартин, Бербатов...всеки от нас трябва да поеме отговорност. Натрупаме ли точки, победи и добра игра, усмивките ще се върнат, допълни капитанът на Локомотив (Пловдив).

"Ще се опитаме да бъдем равностойни на Италия и Швейцария. Във футбола не винаги по-добрите отбори побеждават", завърши Илиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милионер иска да построи първия "интелигентен град"
Милионер иска да построи първия "интелигентен град"
Световната купа в София без ансамблите на Италия, САЩ и Украйна
Световната купа в София без ансамблите на Италия, САЩ и Украйна