НОВИНИ

Димитър Кузманов отрази два мачбола и също ще играе в основната схема на Antalya Open!

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:39, 07.01.2021
Чете се за: 01:02 мин.
Тенис
мико кузманов отрази два мачбола също играе основната схема antalya open

Ракета номер 2 на България изигра истински трилър срещу Андреа Пелегрино, но осъществи феноменален обрат, за да спечели с 4:6, 7:6(11), 7:5 след близо три часа и половина на корта в Анталия.

Така, по подобие на Адриан Андреев, и Кузманов за първи път премина през квалификации на турнир от сериите АТР 250 и си заслужи място в основната схема, като кой ще бъде неговия съперник, ще стане ясно по-късно днес.

Срещата започна трудно за българинът, който инкасира два ранни пробива, които се оказаха решаващи за изхода от сета. Кузманов съумя да върне единия, но сетът все пак отиде на сметката на Пелегрино след 6:4.

Вторият сет се превърна във фестивал на пробивите, тъй като в само два от общо дванадесетте гейм, сервиращият успя да вземе подаването си. Стигна се до тайбрек, който може да описан само с една дума- драма. Пелегрино стигна до мачбол при 6:5, но Димитър го отрази.

След това българинът пропиля цели три възможности да стигне до трети сет, пред италианецът да си осигури втори мачбол при 10:9. И тук обаче Кузманов не се предаде и успя да обърне развоя в своя полза, за да спечели в край на сметка след 13:11.

Решителният сет започна с нова бърза размяна на пробиви, преди в деветия гейм Мико да нанесе своя удар, пробивайки за 5:4. Националът ни за Купа Дейвис обаче не успя да затвори срещата в десетата част, но си осигури нов шанс, взимайки отново подаването на съперника си за 6:5. При втория опит грешка нямаше и така Кузманов стана втория българин, който ще участва в основната схема в Анталия.

Малко по-късно днес Мико ще научи името на съперника си в първия кръг, като вариантите са: Ласло Джере (Сърбия), Фабио Фонини (Италия), Уго Грание (Франция), Ян-Ленард Щруф (Германия), Марсел Илхан (Турция) и Никола Кун (Испания).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е мъжът с рогата от щурма на Капитолия?
Кой е мъжът с рогата от щурма на Капитолия?
ЦСКА с първа тренировка в Алания
ЦСКА с първа тренировка в Алания