НОВИНИ

Директорът на "Сиела Норма": Ако ЦИК махнат вторите машини от някои секции, ще стигнат за балотажа

bnt avatar logo
от БНТ
07:38, 16.11.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

"200 - 300 машини трябва да се поправят за вота в неделя. Ако ЦИК намали машините за втория тур, със сигурност ще стигнат - няма да се махат секции, а ще се махнат вторите машини от секциите, където има по две", заяви директорът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров в студиото на "Денят започва".

Съдът е постановил очакваното от абсолютно всички - "Сиела" да си прибере всички машини. Те ще бъдат прибрани в склада им.

"Няма да имаме пари да си вършим работата, ако не бъде изпълнен договорът. Никакви плащания няма, очакваме към сряда-четвъртък да получим плащания за свършена работа", каза още той.

Най-честите проблеми са там, където има механика и движещи се части, свързани с принтерите и карточетците, които могат да бъдат подменени, т.е. да им се направи ремонт.

Той заяви, че допълнителните машини също са сертифицирани.

"Няма никаква драма. 1600-те машини, които внесохме, са същия модел като тези 400. Тези 400 винаги ги е имало - и през пролетта, и през лятото. През 2019 г. имахме договор за 3000 машини и в договора изрично беше записано, че трябва да осигурим резервни - около 300", каза Тодоров.

Според него този, който е създал скандала с машините, трябва да си понесе отговорността.

"На ден разменяме поне 10 писма с ЦИК, засега всичко върви нормално. Малко закъсняваме с изпращането на машините в чужбина", допълни Тодоров.

Вижте повече във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Костадинов: "Възраждане" има изисквания по някои политики
Костадин Костадинов: "Възраждане" има изисквания по някои политики
Кои отбори вече се класираха за Мондиал 2022?
Кои отбори вече се класираха за Мондиал 2022?