НОВИНИ

Дива мечка нахапа жена край Белица

bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 02.07.2021 (обновена)
7711
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Дива мечка нахапа жена в района на Парка за танцуващи мечки край Белица.

Жената е излязла в гората да бере гъби, мечката я нападнала и нахапала цялата лява част на тялото. Това каза за БНТ кметът на Белица Радослав Ревански. Пострадалата е закарана в болницата в Разлог.

Много от жителите на планинските села излизат по това време на годината да берат гъби, билки и горски плодове. Така си изкарват пари за прехрана.

Жената заедно с мъжа си и двете им деца са излезли рано тази сутрин в гората за гъби, но само жената е била нападната. Мъжът и децата са се развикали и мечката е избягала. Всички хора, които тази сутрин са излезли за гъби, се прибират от горски служители по домовете.

Пострадалата жена е без опасност за живота и е в стабилно състояние. Хирург обработва раните и в момента ѝ се правят консултации със специалист.

Пътят към Парка за танцуващи мечки е затворен заради безопасността на хората. Забранено е на всички да се качват нагоре, защото мечката се е появила отново тази сутрин в района на парка - каза кметът на Белица. Той е поискал да бъде издадено разрешение за отстрел на хищника. За да бъде издадено такова разрешение, процедурата е дълга. То трябва да се издаде от Министерството на околната среда и водите и да се съгласува със земеделското министерство.

БНТ се свърза с експерти и попита каква е причината мечка да нападне човек, който е в гората. Отговориха, че най-вероятно животното е било изненадано от срещата си с жената и това е било защитна реакция.

Автор: Елена Чимева

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След градушката свикват кризисния щаб в Червен бряг
След градушката свикват кризисния щаб в Червен бряг
Готови ли сме да въведем еврото от 2024 г.?
Готови ли сме да въведем еврото от 2024 г.?