НОВИНИ

ДКК дава на прокуратурата бившето ръководство на "Кинтекс"

Николай Минков
от Николай Минков
10:00, 08.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
дкк дава прокуратурата бившото ръководство кинтекс
Слушай новината

ДКК дава на прокуратурата констатации за злоупотреби на предишния шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов, съобщи на брифинг изпълнителният директор на ДКК Смиляна Митова.

Проверка в държавното дружество е установила, че печалбата за първото тримесечие е със 17 пъти по-ниска спрямо същия период на миналата година. Липсва и договор за 42 млн. евро.

Бившият шеф на "Кинтекс": Изнесено е оръжие за 200 млн. за Украйна през Полша

По повод протестите на ВМЗ-Сопот Митова заяви, че старото ръководство не е платило дивиденти на държавата от 2017 г. досега за 54 млн. лв. Успокои синдикатите във ВМЗ, че Нинова е обещала увеличение на заплатите.

Гледайте цялата пресконференция тук:

"Г-н Михайлов е управлявал дружеството еднолично. Не е спазвал правилата, нито на устава, на "Кинтекс", нито на договора за управление, нито правилата за работа на борда, като тези, че не е уведомявал ръководството на ДКК за сключваните договори. Във връзка с изнесени неистини публично от г-н Михайлов, че е сключил много изгоден договор за "Кинтекс" за 42 млн. евро за износ на специална продукция. Такъв договор не е намерен в дружеството. Печалбата за първото тримесечие за тази година е около 17 пъти по-малка от печалбата за първото тримесечие на миналата година", каза Смиляна Митова - изпълнителен директор на ДКК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петков за бюджета: Не харчим повече пари, даваме ги на хората, които имат най-голяма нужда
Петков за бюджета: Не харчим повече пари, даваме ги на хората, които имат най-голяма нужда
НАСА с покана: Изпратете името си до Луната
НАСА с покана: Изпратете името си до Луната