НОВИНИ

ДКК: С отстраняването на Караганева защитаваме интереса на дружеството и държавата

членове съвета директорите дкк
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 30.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева заяви пред "По света и у нас", че след проверка ще поиска оставките на тримата членове на Съвета на директорите на ДКК. Това се случва след решението за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор Ваня Караганева.

ДКК излязоха с коментар след изявлението на министър Везиева, в който се казва следното:

„ДКК продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК. Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи. На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите. Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден. Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай.“

Министърът на икономиката ще иска оставки в Съвета на директорите на ДКК

ДКК държи да подчертае отново, че всякакви внушения за отговорност и вина на принципала на ДКК в лицето на министъра на икономиката (и настоящият, и предишният) за извършените от Караганева нарушения, са абсолютно спекулативни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радо Янков: Фокусът ми е върху Олимпиадата
Радо Янков: Фокусът ми е върху Олимпиадата
Министър Комитова: Катастрофата на АМ "Струма" не е била с голяма скорост
Министър Комитова: Катастрофата на АМ "Струма" не е била с голяма скорост