НОВИНИ

Министърът на икономиката ще иска оставки в Съвета на директорите на ДКК

министърът икономиката иска оставки съвета директорите дкк
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 30.11.2021
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър на икономиката след проверка ще поиска оставки в Съвета на директорите на ДКК. Това се случва след решението за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор Ваня Караганева.

Даниела Везиева заяви пред "По света и у нас", че е проведено нерегламентирано заседание на трима членове на Съвета на директорите, което противоречи на всички правни норми и вътрешни правила, защото не е било обявено предварително, не са уведомени всички членове, не са били посочени дата и час, както и дневен ред.

Изпълнителният директор на ДКК Ваня Караганева е уволнена заради редица нарушения


"Изнася се някаква информация, която от всичко, което чета на пръв поглед, си е чисто оперативна и аз, за да съм конкретна и абсолютно откровена и прозрачна, съм поискала проверка по изнесената информация, така че да се съпоставят документите и да се види дали това има някаква вярност или няма такава. Проверката ще е по документи, колегите ми в момента са я поискали, очакват я в днешния ден и до два дни ще излезем със становище по изнесените информационни данни", каза служебният министър.

Тя заяви, че между министерството и ДКК няма комуникация на необходимото ниво.

"От наша страна и от страна на министерството няма и нотка нежелание за работа, напротив. Ние сме добронамерени, искаме да работим в една и съща посока, но в посока на промяна на модела, който е бил изграден в ДКК. Всичко това, което виждаме от вчера, ни показва, че нашите усилия в последните месеци явно не искат да бъдат приети като правилния подход на управление и че се опитва да се запази старият модел", посочи Везиева.

Нови членове на Съвета на директорите на ДКК

Министърът каза, че не може да отговори защо е взето решението за освобождаване на изпълнителния директор.

"Това, което знам е, че тя е видяла някакви рамкови споразумения, които според нея не са достатъчно пълни, ясни и конкретни и иска да промени рамковото споразумение за юридическите услуги. Такъв акт обаче от нейна страна не е подписван, това е само на фаза анализ и проверка от финансовите контрольори. Защо обаче тази информация е изнесена по този начин аз не мога да отговоря, но такъв акт на изпълнителния директор няма за сключени договори и последици от тях. Заради всичко това, което те са изнесли и то по този начин некоректен, нелоялен, непрозрачен, след проверката ще искам оставката на тримата членове на Съвета на директорите", каза още министърът.

Отново взаимни обвинения между Кирил Петков и ДКК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски възнегодува от темата за "Българска армия" по време на преговорите за кабинет
Левски възнегодува от темата за "Българска армия" по време на преговорите за кабинет
Кой гласува и присъди „Златната топка“ на Лионел Меси?
Кой гласува и присъди „Златната топка“ на Лионел Меси?