НОВИНИ

Дневните температури ще се понижат

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 23.02.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд над западната половина от страната ще преобладава слънчево време, докато на изток облачността ще е значителна. Сутринта на места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав видимостта ще е намалена от мъгла.

До вечерта над по-голямата част от страната ще се заоблачи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 8 - 10° в североизточните, до 18 - 19° в крайните югозападни райони, в София - около 14°; минималните - между 0° и 5°, малко по-високи в източните райони.

Над планините от Западна България преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

В петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но в повечето райони тя ще е предимно значителна, а на отделни места ще превали слаб дъжд.

В събота облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи. Вятърът от югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите за кратко, но чувствително ще се повишат.

В неделя и понеделник ще преобладава облачно време, на места, повече през втория ден, ще превали слаб дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-председателят на ЕК пристига на посещение у нас днес
Зам.-председателят на ЕК пристига на посещение у нас днес
Късен гол на Лукаку осигури минимален аванс на Интер преди реванша с Порто
Късен гол на Лукаку осигури минимален аванс на Интер преди реванша с Порто