НОВИНИ

До 18 градуса ще достигнат темперарутите днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 23.02.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Затоплянето в страната продължава, по-съществено в планините. Минималната температура на Мусала тази сутрин е минус 1°, а във Видин - минус 5°. В София след минус 4° вчера, тази сутрин е минус 2°, а в по-голямата част от страната беше над нулата.

В близките часове ще продължи да се затопля и максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 15°. Ще се появи слаб северозападен вятър, който ще разсее сутрешните мъгли и през останалата част от деня ще преобладава слънчево време

През нощта ще бъде почти тихо и след полунощ отново на места в низините, котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли. В останалата част от страната ще бъде безоблачно. Минималните температури утре ще са между минус 2° и 3°.

До обяд на места в низините и равнините ще бъде мъгливо, а през деня в Източна България облачността ще се увеличава, на морския бряг ще бъде значителна. С умерен вятър от североизток ще проникне по-студен въздух и максималните температури ще са в широки граници - от 7° в крайните североизточни райони до 17° в югозападните, в София - 11°-12°.

В планините ще бъде много ветровито с умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури по високите върхове ще са около градус-два под нулата. В курортите от 5° на Алеко, 6-7° в Пампорово и Боровец до 11° в Банско. Ще преобладава слънчево време. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

Слабо и временно захлаждане се очаква и в североизточните райони от Балканите. Затопляне започва в Европейска Русия. Слънчево и по-топло от типичното за сезона ще се задържи времето в Западна и Централна Европа. Проливни валежи от дъжд се очакват на Британските острови.

У нас в четвъртък ще бъде ветровито и почти без мъгли, но ще има повече облаци, особено в източната половина от страната.

В петък вятърът ще отслабне и видимостта в равнинната част отново ще бъде силно намалена. През почивните дни ще започне промяна на времето валежи и застудяване. Очакванията са през новата седмица да има отново сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал! Трима родни плувци са уличени в употреба на допинг
Скандал! Трима родни плувци са уличени в употреба на допинг
София осъмна с мръсен въздух
София осъмна с мръсен въздух