НОВИНИ

До края на деня остава слънчево, със слаб вятър

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 07.03.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

С минусови температури и намалена видимост започна денят на места в страната, в Кнежа беше минус 8 градуса, в София и Кюстендил минус 6 градуса, но в Южна България имаше и много райони с положителни температури.

До края на деня времето ще се задържи предимно слънчево, със слаб южен вятър и температури следобед между 6° и 11°.

Новата седмица ще започне със слънце и времето слабо ще се затопли - максималните температури утре ще са между 9 и 14 градуса, но рано сутринта в повечето места, ще е между минус 5° и 0°, в София около минус 3°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Времето в планините, както днес, така и утре, ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен вятър от запад-северозапад. Температурите по върховете утре ще са около минус 8, минус 7 градуса, в курортите следобед също ще е малко по-топло от днес - от 3-4 градуса в Боровец и Пампорово до 8 градуса в Банско.

Дъжд ще вали утре в Западното и Централното Средиземноморие, а в Централна и в по-голямата част от Източна Европа - слаб сняг. По-значителна ще е облачността над западните райони от Балканите, но едва привечер ще започнат валежи, отначало от дъжд.

И нас ни очакват валежи - във вторник дъжд ще завали в западните райони, като вечерта ще преминава в сняг. В сряда ще вали и в останалата част от страната и дъжд, и сняг. Ще има значителни валежи и условия за виелици и навявания. В четвъртък валежите ще спрат. В петък сутринта ще бъде доста студено, но през деня, ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антов отново в групата на Болоня за гостуването на Наполи
Антов отново в групата на Болоня за гостуването на Наполи
Дълги опашки от желаещи да гласуват на балотажа за кмет в с. Трояново
Дълги опашки от желаещи да гласуват на балотажа за кмет в с. Трояново