НОВИНИ

До обяд ще има слънце, привечер - дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
07:24, 14.03.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Последен ден със сравнително топло време, преди новото застудяване в понеделник.

Максималните температури днес ще са между 13° и 18°, в София – 14°. Ще бъде ветровито, особено в Източна България, включително и по Черноморието, където ще духа временно силен южен вятър. До обяд ще преобладава слънчево време, а през втората половина на деня облачността от запад ще се увеличава и привечер в северозападните райони ще завали дъжд.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, но привечер в масивите от Западна България облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9°, на 2000 м - около 1°. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.

В понеделник валежи ще обхванат по-голямата част от страната. Има повишена вероятност за значителни количества в Западна и Централна Северна България. В южните райони са възможни и гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите в Западна България ще са с много малък дневен ход, а към вечерта, със застудяването, във високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. В източната половина от страната, където през по-голямата част от деня вятърът ще е южен, максималните температури ще са от 12° до 16°.

През следващите дни температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно време, във вторник все още ще има и валежи, но вече предимно слаби и на места. В Северна и Западна България ще има и дъжд, и сняг, в югоизточната част от страната - предимно дъжд. В сряда и четвъртък валежите ще са на малко места, главно в Южна България ще има и разкъсвания и намаления на облачността. Във вторник и сряда ще духа умерен до силен северозападен вятър, който в четвъртък постепенно ще отслабне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно много случаи на коронавирус за неделя - новозаразените са 2019 души
Необичайно много случаи на коронавирус за неделя - новозаразените са 2019 души
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ