НОВИНИ

Утре остава топло, валежи и застудявания през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 13.03.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Още малко по-топло беше днес, в сравнение с вчера - 17° е максималната температура в Благоевград и Сандански, 16° в Хасково, в София след 9° вчера, днес е 13°. Най-хладно остана в Плевен едва 10°.

Утре затоплянето ще продължи. Сутринта температурите вече в цялата страна ще бъдат положителни, в повечето райони - между 0° до 5°, максималните - между 13° и 18°, в София 14°. Ще бъде ветровито, особено в Източна България, включително и по Черноморието, където ще духа временно силен южен вятър. До обяд ще преобладава слънчево време, а през втората половина на деня облачността от запад ще се увеличава и още привечер в северозападните райони ще завали дъжд.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, но в края на деня в масивите от Западна България облачността ще се увеличава и ще започнат валежи, предимно от дъжд.

Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите от 3° на Алеко до 10° в Банско. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.

В Западна и Централна Европа ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд. Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, само в крайните северни райони ще превали дъжд. Валежи ще започнат в края на деня на Апенините.

Ще завали и в северозападните и централните райони от Балканите, като в най-крайните северозападни части от полуострова дъждът ще премие в сняг. Причината поредният средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и у нас.

В понеделник валежи се очакват в почти цялата страна, по-значителни в Западна и Централна Северна България. Със силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и в края на деня във високите полета на Западна България дъждът ще започне да преминава в сняг. Температурите ще се понижават и през следващите дни ще се по-ниски от средните за март. Ще има валежи от дъжд, в Северна и Западна България - и от сняг, но вече на по-малко места и предимно слаби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шри Ланка забранява бурките на обществени места
Шри Ланка забранява бурките на обществени места
Каква е ролята им и как се обучават застъпници за изборния процес
Каква е ролята им и как се обучават застъпници за изборния процес