НОВИНИ

Добри новини за ЦСКА! Йомов ще играе срещу Левски

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:45, 19.11.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Български футбол
добри новини цска йомов играе левски

След лавината лоши новини, които се стовариха върху новия треньор на ЦСКА-София - Бруно Акрапович, босненецът най-после получи радостна вест.

Той ще може да използва голямата звезда на тима - Георги Йомов в дербито с Левски тази събота от 15 ч. на Националния стадион "Васил Левски", пише "Тема спорт".

Фланговият нападател се контузи в контролата с Гибралтар (3:0), в която отбеляза един от головете. Заради травмата той пропусна срещите от Лигата на нациите с Финландия и Ейре. Йомов имаше мускулен проблем. Заради това се наложи да пътува до Белград, където премина рехабилитационен курс при местната лечителка Мариана. Явно той е дал добър резултат.

В момента терапия в Белград карат още двама играчи на "червените" - Жеферсон и Амос Юга.

Първият се контузи при успеха с 5:0 над аматьорския Ботев (Ихтиман) за Купата на България. Универсалният футболист до последно ще е под въпрос за дреката със "сините".

Жеферсон бе използван от Акрапович в центъра на отбраната, а преди това направи добри мачове като дефанзивен халф.

Със сигурност мачът в събота пропуска другият дефанзивен халф Амос Юга. Той получи травма по време на лагера на Централноафриканската република. Прогнозите са, че той ще е извън терените около десет дни. Има минимален шанс да е на линия за двубоя с Йънг Бойс от Лига Европа.

На разположение на Бруно Акрапович за сблъсъка с Левски няма да бъдат Брадли Мазику и Иван Турицов, които са заразени с COVID-19.

Под въпрос остават двамата капитани Петър Занев и Валентин Антов.

Първият се възстановява от травма, а вторият е с вирусно заболяване и отпадна от групата на националния отбор.

Неясна е ситуацията и около Бусато и Тибо Вион, които изненадващо отпаднаха от групата за срещата с Ботев (Ихтиман) и от клуба не обясниха каква е причината за това. Контузия по време на загрявката преди срещата пък получи Рафаел Енрике.

Проблемите пред Акрапович са много и сглобяването на състав за Левски ще бъде доста трудно. Със сигурност ще се наложи преквалифициране на някои играчи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 грешки, които да не допускаме при онлайн покупки от "черен петък"
5 грешки, които да не допускаме при онлайн покупки от "черен петък"
Гард от университета в Джорджия е №1 в драфта на НБА
Гард от университета в Джорджия е №1 в драфта на НБА