НОВИНИ

Добрин Гьонов смята, че 2023 г. е успешна за ЦСКА 1948 в много направления

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 определи 2023 година като успешна за клуба

Добрин Гьонов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:20, 21.12.2023
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов е доволен от отиващата си година за клуба, който ръководи.

Според него, положителните неща са много, като единствено не е доволен от лесно загубените точки в някои предварително смятани за лесни мачове. Той посочи като постижения достигналия финал за Купата на страната, класирането за европейските турнири и приемането на клуба в Европейската асоциация (ЕСА).

"Със сигурност има едно чувство на съжаление заради изпуснати точки. Можеше със сигурност представянето ни да бъде по-добро. Новият сезон започна с голям ентусиазъм, защото успяхме да победим на Герена. Изиграхме, смея да твърдя, два много хубави мачове със Стяуа като можехме спокойно да продължим, но индивидуални грешки ни попречиха. Лошото е, че редувахме добри и слаби мачове. Ако не бяхме загубили точки срещу Хебър, Пирин и Крумовград, сега може би щяхме да сме начело в класирането, започна Гьонов и изрази съжаление, че не се е случило. Но пък се надява, че през втория полусезон ще успеят да наваксат през първия", започна Гьонов по време на днешната пресконференция на клуба.

Изпълнителният директор определи 2023 година като успешна за клуба.

"Генерално за мене 2023 година беше изключително успешна, завършихме 3-и в първенството и играхме финал за Купата на България. Също така играхме в европейските клубни турнири, а клубът беше присъединен към семейството на Европейската асоциация (ЕСА). Таке че равносметката е много положителна за цялата година. Втората част от годината не отговоря на това, което направихме през първия и не успяхме да надградим като резултати. Липсата на постоянство е причината да не сме на това място, на което искаме. Редувахме добри игри срещу силни съперници със слаби мачове с по-скромни опоненти, където сме фаворити. Самите резултати показват. Осъзнаваме, че имаше грешни решения по време на лятото. Грешката беше, че по-голямата част от играчите дойдоха през юли месец, когато вече дойдоха евротурнирите и шампионатът чукаше на вратата. Те не успяха да се аклиматизират, а след това вече идва напрежение. Така че имаше пропуски в това отношение", обясни шефът.

Добрин Гьонов увери, че клубът ще се раздели с някои свои футболисти.

"През зимата селекцията ще бъде отворен процес. Ще имаме изходящи. Ще се опитаме да заместим подобаващо тези, които ще си тръгнат. Надяваме се, че Евгений Сердюк и Джонатан Перейра ще се възстановят и ще бъдат на познатото ниво, така че да засилят конкуренцията, от което имаме нужда", добави той.

На въпрос дали е възможно да се говори за изходящ трансфер на Ивайло Чочев, Гьонов, че за целта трябва да постъпи правилната оферта.

"Всеки един може да се превърне в изходящ трансфер, стига офертата да задоволява нашия футболист и клуба. Защо не? Ние не сме Реал Мадрид, за да си задържаме играчите на всяка цена. Ще има интересни трансфери. Днес например беше финализиран трансфера на Симеон Петров, а скоро и на други хора. Предполагам, че ще успеем да направим още изходящи", допълни той.

Има един малък проблем и той е с организацията на подготовката. Директорът разказа, че все още са в процес на преговори, тъй като непредвидени обстоятелства са нарушили плановете.

"Тръгнахме в един момент и заради външни фактори трябваше да променим програмата. Обсъждаме къде да бъде - дали в България или в чужбина. Датата за суперкупата също промени нашите планове. Идеята беше да се върнем на по-късен етап, но с тази дата, няма как. Малко закъсняхме. Предложението за Велико Търново беше на Лудогорец. В България навсякъде може да падне сняг", сподели той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Умишлено убийство на 80-годишен мъж в Петричко, извършителят е задържан
Умишлено убийство на 80-годишен мъж в Петричко, извършителят е задържан
Обмисля се участието на български военни в нови операции зад граница
Обмисля се участието на български военни в нови операции зад граница