НОВИНИ

Стойчо Младенов: Единствено непостоянството ни попречи да имаме по-добри резултати

Оперативният директор на ЦСКА 1948 заяви, че търсенето на нов централен нападател е сред приоритетите в селекцията на отбора

Стойчо Младенов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:11, 21.12.2023
Чете се за: 05:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов направи анализ на годината за клуба, в който посочи добрите моменти, а също така се спря и на някои пропуски в работата.

Според него, единствено липсата на постоянство е попречила на червените от Бистрица да завършат на върха в Първа Лига през есента.

"Непостоянството в играта ни попречи за положителни резултати и наистина загубихме точки там, където мислехме, че ще победим. И тези загубени точки се оказаха решаващи за класирането. Но новите хора, които взехме трудно се адаптират, а други почти пък не се адаптират към стила на работа на треньорите. Но ние сме амбициозни хора и гледаме целенасочено. Имаме още много мачове да играем. Надявам се да бъдем по-постоянни, за да имаме и по-добри резултати", коментира Младенов по време на пресконференция, провела се в една от залите на Националния стадион "Васил Левски".

Според него работата в школата също не трябва да бъде пренебрегвана.

"Искам да отбележа прогреса на втория отбор, да похваля и треньорите в школата, където имаме много добри резултати. И фактът, че в първия състав вкарваме момчета от школата като Симеон Василев, е показателно, че се работи много положително. Имаме много добри деца и с времето те ще имат възможността да покажат своите качества в професионалния футбол. И това е една от целите ни за следващите месеци", допълни опитният специалист.

След това той cе спря и на някои специфики в работата на тима.

"Честата смяна на треньори оказва много негативно влияние. Всеки си има нов подход и в тренировките, и в подхода към мачовете. Затова е нужно време. Аз си мечтая това да не се получава, нека да е по-рядко. Трябва да даваме повече време на треньорите да постигат успехите си. Защото за 2-3 или 4 месеца един треньор никога няма да успее да отработи всички елементи, които са необходими на един футболен отбор да изглежда като едно цяло. Ние като треньори искаме играчите еднакво да мислят и еднакво да действат. А това нещо се постига с време и с много труд и постоянство", допълни той.

В тази връзка той коментира и бъдещето на Николай Панайотов - младият специалист от Бургас, който в момента е начело на тима.

"Надявам се, много ми се иска да получи време и спокойствие и затова споменах преди малко. Надявам се всеки един треньор и той сега, да получи подкрепа на 100%. Ще направим всичко възможно, за да подкрепим със селекция, да увеличим конкуренцията. Защото конкуренцията на всеки един пост дава нужните качества на отбора и осигурява постоянство", добави той.

Мачът за Суперкупата е на 10-и февруари и по този повод той беше попитан какви са шансовете на ЦСКА 1948, след като двата състава играха през лятото и финал за националната купа.

"Побеждавали сме ги, защо да не ги победим отново. Аз при жребия изказах мнение, че изглежда през пролетта ще играем явно само с Лудогорец. Но тези мачове обезателно ще ни помогнат. Видяхте, че на финала за Купата на страната ни липсваше опитът, самочувствието. И се надявам с мачовете, които ще изиграем, ще покажем колко сме израснали и напрежението е останало на заден план. И на пред да излязат професионализма и отношението към указанията на треньора", сподели той.

Търсенето на нов централен нападател е сред приоритетите в селекцията на ЦСКА 1948. Двама от есенния състав бяха освободени вече, след като не оправдаха доверието.

"Не искам да бъда груб, но представянето на Аарон Зинга и исландеца Кяртансон беше катастрофално. Да ме извинят, но в това отношение…при тази схема на игра с централен нападател, тоя е човекът, който да реализира атаките, защото ние играем с типични крила, създаваме много голови положения. А дефакто аз не видях техните качества. Може би адаптацията, може би краткото време, самата подготовка беше кратка, липсваше време. В това отношение ни трябва централен нападател тип таран, който и да завършва атаките, и да бъде силен в контрола на топката", заяви той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обмисля се участието на български военни в нови операции зад граница
Обмисля се участието на български военни в нови операции зад граница
Пьотр Нестеров отпадна на осминафиналите на тенис турнир в Анталия
Пьотр Нестеров отпадна на осминафиналите на тенис турнир в Анталия