НОВИНИ

"Добрите истории": Мисия "Карин дом" - да даряваш с кауза

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
10:20, 19.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

В тази къща, потънала в зеленината на Морската градина във Варна, са променени много съдби. Наследствената къща на семейство Станчови, известна някога като вила "Три кладенци", днес всички знаят като "Карин дом".

Малкият оазис за добри каузи на брега на морето се появява преди 25 години и помага на деца със специални потребности и на родителите им да не губят надежда за по-добро бъдеще.

Веселина Тинчева вече 9 години работи в "Карин дом" като специалист по социални дейности и за нея е вдъхновение. Още в началото усеща смисъла не само да даваш професионални съвети, но да изслушваш и да разбираш.

"Родителите винаги казват, че тук са намерили едно балансиране, едно спокойствие, намерили са приятели, тъй като тук общуват с други родители с подобни проблеми и стават семейни приятели", разказва тя.

В "Карин дом" се променя животът на много семейства - близо 300 годишно. Това нямаше да се случи без доброволците, които даряват и помагат без условия. Така успяват да построят и нов, модерен терапевтичен център, който ще работи от септември.

В сградата ще има всичко за децата - басейн, парк, цветни тераси, Монтесори център. Мястото е построено с помощта на дарители. В "Карин дом" се пазят много истории за хора с щедри сърца.

Какво споделиха доброволците - вижте във видеото

Гледайте още от "Добрите истории"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Арнаудов: Днес живеем по-зле, защото не се работи по демографията
Андрей Арнаудов: Днес живеем по-зле, защото не се работи по демографията
Голдън Стейт поведе на Далас в плейофната серия в НБА
Голдън Стейт поведе на Далас в плейофната серия в НБА