НОВИНИ

Доброволци организираха над 70 акции за почистване в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
07:04, 08.09.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Доброволци от Благоевград чистят най-замърсените места в града. За три години ентусиастите са провели повече от 70 акции по почистване на областния център.

Идеята на Борис за почистването на най-замърсените места в Благоевград хрумнала преди 3 години. Тогава на детската площадка пред блока, в който живее и си играе неговото дете, е пълно с отпадъци, които той решава да изчисти.

Един ден си направих следния експеримент - колко ще ми отнеме да почистя градинката, вместо да си говоря със съседите какви са причини, кой цапа, кой и защо не събира боклука. Отне ми между 6 - 8 минути да събера боклука в градинката, казва Борис Джолев – организатор.

Идеята той споделил с приятели в социалните мрежи и интересът към нея изненадал и самия него. Така се сформирала сериозна група, която си поставила за цел да изчисти най-замърсените места в града, като започнали от детските площадки в Благоевград.

Всеки от нас се включва, защото виждаме, че градът, в който живеем, може да е много по-добър, може да изглежда много по-добре, защото имаме нужда от помощ с почистването на града, казва Владимир Милушев – доброволец.

За да стане едно нещо, някои трябва да даде пример. Ние го правим заради това, казва Спас Митев – доброволец.

Следващата инициатива на доброволците е да започнат почистването на нерегламентираните сметища в покрайнините на Благоевград, а те никак не са малко. Помощ очакват получат и от общината, която ще помогне със сметоизвозването до предназначените за това места.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В НС продължават дебатите по актуализацията на бюджета
В НС продължават дебатите по актуализацията на бюджета
Браншови организации излизат на протест заради новите мерки
Браншови организации излизат на протест заради новите мерки