НОВИНИ

Хладно и облачно време и днес

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 08.09.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността над страната ще е разкъсана, предимно значителна над Южна България, където на отделни места ще превали слаб дъжд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 20°.

Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. В областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич е в сила предупреждение от първа степен – код жълто за опасно силни пориви, които могат да достигнат скорост до около 80 км/ч.

И по Черноморието ще има разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна облачност и ще остане доста ветровито. Максималните температури ще са между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде силно.

И в планините ще е много ветровито, ще духа силен вятър от изток-североизток.

Облачността ще е значителна и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В близките дни у нас ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за превалявания в четвъртък и петък. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за сезона. Слабо затопляне се очаква в събота и неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Исторически съдебен процес в Париж за атентатите от ноември 2015 г.
Исторически съдебен процес в Париж за атентатите от ноември 2015 г.
Рязък скок: Над 2000 са новите случаи на коронавирус у нас
Рязък скок: Над 2000 са новите случаи на коронавирус у нас