НОВИНИ

Код жълто за много силен вятър и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 07.09.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с ветровито и хладно за сезона време – почти 90 км/ч достигнаха поривите на вятъра в Бургас. Оправдаха се и прогнозите за много силно вълнение на морето – до около 4 - 5 бала, което е около 3 - 4 метра височина на вълните.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви на вятъра остава в сила и през нощта, и утре в шест области от Югоизточна и Източна България. Причината – голям баричен градиент в челото на обширен антициклон. Ще остане и твърде хладно за началото на септември с минимални температури от 9° до 13°, по Черноморието – около 15° и максимални – между 20° и 25°. Ще има разкъсана облачност, по-често значителна над Южна България, където на отделни места ще превали слаб дъжд.

И по Черноморието повече облаци ще има по южното крайбрежие. Ще бъде много ветровито, а вълнението на морето ще остане силно. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Максималните температури ще са между 21° и 23°.

И в планините ще е много ветровито. Ще духа силен вятър с посока от изток-североизток, а максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от 5° до 7°. Облачността ще е значителна и на отделни места, с по-голяма вероятност в Рило-Родопската област, ще превали слаб дъжд.

И към времето на континента – на много места в Западна и Северна Европа ще има валежи от дъжд, на места интензивни и значителни по количество. Превалявания се очакват и в южните части от Балканите, където също ще остане много ветровито.

В близките дни температурите у нас ще останат без промяна. Бавно затопляне ще започне в петък, когато и североизточният вятър ще отслабне. Ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за превалявания в четвъртък и петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Димитров: Всеки прави грешки
Александър Димитров: Всеки прави грешки
Пьотр Нестеров е 1/8-финалист на US Open
Пьотр Нестеров е 1/8-финалист на US Open