НОВИНИ

Доброволци от Варна почистиха сградата на Аквариума от графити

bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 22.06.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Доброволци от Варна почистиха от графити сградата на Аквариума, която е архитектурен паметник. Те организираха и акция за събиране на отпадъците в тази част на Морската градина.

Идеята за почистването е на Любомир Караджов. Детските му спомени са свързани с игри пред Аквариума и изучаване на богатата колекция от сладководни и морски обитатели, представени в естествената им среда.

Любомир Караджов: Не ми е приятно, когато виждам пренебрежението, с което някои от съгражданите се отнасят към този изключително важен културен паметник.

Освен приятели и доброволци, в акцията се включиха и еко скаутите от Варна. За почистването на графитите те предоставят иновативна машина, която не уврежда фасадата на вековното здание.

Николай Танчев, "Еко скаути и защитници на растенията" - Варна: Използва само свой собствен материал без химикали, без вода. 100% екологична машина, която е единствена по рода си в България.

След като възстановиха красивия външен вид на сградата, ентусиастите се надяват доброто им дело да бъде опазено от повторен вандализъм.

Репортер: Нора Бочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да преминеш отвъд границите: Гергана Дойчинова и нейната кауза
Да преминеш отвъд границите: Гергана Дойчинова и нейната кауза
Още един пастор от Перущица се оказа с COVID-19
Още един пастор от Перущица се оказа с COVID-19