НОВИНИ

Още един пастор от Перущица се оказа с COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 22.06.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Още един пастор, присъствал на евангелската сбирка в Перущица, откъдето пламна ново огнище с COVID-19, е заразен с коронавирус. Това стана ясно на заседанието на Областния кризисен щаб в Пловдив.

Междувременно от община Панагюрище заявиха, че в града няма клъстер на заразата. Местната паспортна служба и детската градина, в които бяха регистрирани два случая на коронавирус, вече работят нормално, тестват се всички контактни лица.

Всички помещения в детска градина "Пролет" са дезинфекцирани, под карантина остава само групата, в която има установен коронавирус. В останалите групи родителите оставят децата си без притеснения.

"В никакъв случай не ме притесни, всички противоепидемични мерки бяха взети своевременно от преподавателите. На първа линия са направени PCR тестове, те са отрицателни", коментира пред камерата на БНТ Ирина Тричкова, чието дете посещава забавачката.

Към момента е ясно, че 4-годишното момиченце се е заразило от свои близки, които са били контактни на заболели от Нова Загора, а служителката на гишето за лични документи, която също е с положителен пср тест, пък е била на обучение в Пазарджик, където има 11 заразени в паспортната служба. И от община Панагюрище са категорични, че в града не може да се говори за клъстер.

"Твърдо мога да кажа, че няма огнище, двата случая са абсолютно различни, нямат нищо общо помежду тях и смятам, че това са епизодични случаи и ще се справим", настоя Никола Белишки, кмет на община Панагюрище.

Жителите на Панагюрище, които искат да се тестват за коронавирус, могат да си направят PCR тестове на половин цена в общинската болница.

Автори: Димитър Димитров, Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци от Варна почистиха сградата на Аквариума от графити
Доброволци от Варна почистиха сградата на Аквариума от графити
48-годишен е задържан за умишлено убийство на мъж в ж.к. "Младост" 3
48-годишен е задържан за умишлено убийство на мъж в ж.к. "Младост" 3