НОВИНИ

Доброволците от Благоевград се нуждаят от обучителен център

bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 04.05.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Създаване на обучителен център искат доброволци от Благоевград. Според тях има достатъчно свободни общински терени, които могат да бъдат ползвани като база. С изграждането на подобен център екипите ще имат възможност за по-добра подготовка. Такива обучителни бази за доброволци има вече изградени в Пловдив и София.

Още през 2015 година доброволците са поискали от общината да им бъде предоставен терен и сграда, в близост до Благоевград, които да ползват. Казват, че имат нужда от помещение, където да провеждат лекциите си и да съхраняват личната си екипировка.

Теодор Тошев, доброволец: Да се изгради в двора му катераческа стена или други уреди за физическа подготовка. Така че хем да се социализираме ние с останалите членове от доброволното формирование, хем да можем да провеждаме обучения адекватно, така че да сме подготвени за всяка ситуация, която се наложи.

До момента няма решение на общината дали да бъде отдаден терен и сграда за нуждите на доброволното формирование. А дотогава доброволците се организират в социалните мрежи, където са публикували контактите си, така че нуждаещите са се свържат с тях.

Явор Хаджиев, координатор на доброволното формирование: Предимно ни търсят възрастни хора, които се притесняват да излезнат от дома си, да отидат да напазаруват лекарства и хранителни продукти. На тях оказваме помощ, когато се налага.

12 души членуват към момента в доброволното формированието към община Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама екстубирани и 35 оздравели пациенти в Пловдив и областта
Двама екстубирани и 35 оздравели пациенти в Пловдив и областта
Четвърти ден продължават вторичните трусове в Пловдивско
Четвърти ден продължават вторичните трусове в Пловдивско