НОВИНИ

Дойде моментът за дъгоочаквания сблъсък: Локомотив Пд посреща Тотнъм

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:39, 17.09.2020
Чете се за: 01:24 мин.
Футбол
дойде моментът дъгоочаквания сблъсък локомотив посреща тотнъм

Тази вечер от 19 часа на "Лаута", Локомотив Пд и Тотнъм ще излязат в дългоочаквания сблъсък от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

През последните две години, съставът на Локомотив Пд изживя страхотни мигове не само по българските терени, но и в евротурнирите. Всички фенове на "смърфовете" завинаги ще помнят двата спечелени финала за Купата на България, както и евроуспехът срещу Спартак Търнава.

Някак си беше време, пловдивчани да срещнат наистина голям европейски противник и за тяхно щастие това е Тотнъм. Треньорът Бруно Акрапович си пожела среща с "шпорите" още след победата над черногорския Искра и ето, че желанието му се сбъдна.

На "Лаута" ще пристигне Тотнъм, воден от Жозе Моуриньо, Хари Кейн, Стивън Бергвайн, Хьон-Мин Сон, Юго Лорис и др. В типичния си стил Жозе Моуриньо не разкри нищо относно стартовите 11 като единствено оповести, че осемтима футболисти ще останат в Англия.

Който и да излезе на терена обаче едва ли ще притесни коравите момчета на Бруно Акрапович, които са готови да се борят от първата минута. Босненският специалист вече заяви, че тимът му няма да изневери на стила си и ще опита да се надиграва с Тотнъм.

За черно-белите няма да играе трайно-контузеният Дейвид Малембана, а под въпрос до последно ще бъде и Кристиан Илич, но всички останали ще бъдат на линия, няачело с капитана Димитър Илиев и Бирсент Карагерен.

Нормално мнозина определят двубоя като среща между Давид и Голиат и дори най-големият оптимист на Земята трудно би дал предимство за Локомотив. От друга страна "черно-белите" нямат нищо за губене и могат да се надяват на известно подценяваене, макар Моуриньо да отхвърли подобно нещо.

За Тотнъм това ще бъде първо гостуване в България като "шпорите" ще се опитат бързо да забравят поражението от Евертън на старта на Висшата лига миналата неделя. За мнозина специалисти именно Лига Европа изглежда като подходяща цел за Хари Кейн и компания да атакуват трофей през този сезон, а с Моуриньо начело шансовете им се увеличават.

Португалецът на два пъти е триумфирал в този турнир. Направи го през 2003-та с Порто, когато надпреварата още носеше името "Купата на Уефа". През 2017-та година пък спечели като мениджър на Манчестър Юнайтед, носейки на "червените дяволи" единствения им липсващ трофей във витрината.

Главен арбитър на двубоя ще бъде германецът Харм Осмърс, а неговият първи съдийски сигнал ще прозвучи в 19 часа.

Да пожелаем успех на Локомотив и им стискаме палци за достиойно представяне, а защо не и за нещо повече!!!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: София има девиза си "Расте, но не старее" заради духовността и младите хора
Фандъкова: София има девиза си "Расте, но не старее" заради духовността и младите хора
17-годишен ученик от Стара Загора е с COVID-19
17-годишен ученик от Стара Загора е с COVID-19