НОВИНИ

Доналд Тръмп с първа реч след опита за покушение

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:15, 19.07.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Последен ден от конвенцията на Републиканската партия в Съединените щати.

Доналд Тръмп произнесе речта си, с която официално приема номинацията да бъде кандидат-президент. Това е първата реч на милиардера след опита за убийство преди няколко дни. Тръмп отново отправи посланието си за единство и да даде заявка, че заедно с издигнатия за негов вицепрезидент Джей Ди Ванс ще спечелят предстоящите през ноември избори.

Подробно разказа и личните си впечатления от покушението. Специално за речта на Тръмп в залата в Милуоки пристигна и съпругата му Мелания в една от редките си публични появи. Синовете му Доналд Младши и Ерик държаха пламенни речи от сцената в рамките на третия и четвъртия ден от конвенцията. Преди минути легендата на кеча Хълк Хоган разпали публиката в залата като разкъса тениската си, а под нея разкри потник с надпис в подкрепа на Тръмп.

"Изправям се пред вас днес с послание за увереност, сила и надежда. След 4 месеца ще постигнем невероятна победа и ще започнем четирите най-велики години в историята на нашата страна. Заедно ще дадем началото на нова епоха на просперитет за гражданите ни - независимо от цвета на кожата им, пола или възрастта им. Трябва да излекуваме разделението в обществото ни и трябва да го направим бързо", каза Доналд Тръмп, кандидат-президент на Републиканската партия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът край Харманли е овладян
Пожарът край Харманли е овладян
Огънят изпепели 15 къщи в ямболското село Крайново
Огънят изпепели 15 къщи в ямболското село Крайново