НОВИНИ

Донски и Нестеров загубиха от двойката на Салвадор за Купа Дейвис

Българският тим на капитана Валентин Димов има нужда от две победи в последните мачове на сингъли, за да спечели двубоя.

Александър Донски и Пьотр Нестеров
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 15.09.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Двойката на България, съставена от Александър Донски и Пьотр Нестеров отстъпи пред Марсело Аревало и Сезар Крус от Салвадор със 7:5, 6:7 (4), 3:6 в мач, продължил 2 часа и 33 минути. Така България изостава в резултата с 1:2 в двубоя от Световната група II за Купа Дейвис в срещата, която се играе на кортове на ТК "Локомотив" в Пловдив.

Българският тим на капитана Валентин Димов има нужда от две победи в последните мачове на сингъли, за да спечели двубоя.

Донски и Нестеров започнаха уверено мача срещу по-опитните си съперници, като поведоха в първия сет с 6:5 гейма. В 12-ата част българите изоставаха с 15:40, но спасиха две точки на съперника, а след това и още две, за да направят пробив и вземат първия сет със 7:5.

Българският тандем поведе и във втората част с 3:1 след пробив, но веднага след това салвадорците върнаха пробива и изравниха при 3:3. До края всяка двойка взимаше подаването си и се стигна до тайбрек. В него Аревало и Крус поведоха с 5:2, българите намалиха на 5:4, но последните две точки бяха за съперника, с което изравниха резултата.

В решаващия трети сет българите допуснаха пробив за 1:3. Тенисистите от Салвадор запазиха аванса си до 5:3 и сервираха за победа. Аревало и Крус постигнаха чист успех и осигуриха аванс на тима си.

Малко по-късно започна срещата между Пьотр Нестеров и Сезар Крус на сингъл.

При загуба тимът на България ще играе през февруари 2025 бараж за оставане в Световната група II. При обрат и успех българите отново ще играят през февруари, но двубой за изкачване в Група I.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхотен дебют за Алекс Грозданов с Люблин във волейболния елит на Полша
Страхотен дебют за Алекс Грозданов с Люблин във волейболния елит на Полша