НОВИНИ

Допирни точки откриха ИТН и "БСП за България" на срещата за третия мандат

Силно се надявам, че първите две политически сили ще гледат на третия мандат като втори шанс, заяви Драгомир Стойнев от БСП

Виолета Русенова
от Виолета Русенова
14:30, 01.08.2024 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
третият мандат оптимистично започна срещата итн бсп българия
Слушай новината

С оптимизъм и установяване на допирни точки започнаха разговорите за подкрепа на третия мандат между "Има такъв народ" и "БСП за България".

"Сравнително спокойно ми е на тази среща, защото сме на едно мнение за излизане от кризата. Благодаря ви, че се отзовахте", заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

От БСП отговориха, че са отворени за дискусия и виждат спасението на третия мандат сега.

"Третият мандат е много по-различен от първите два. Считаме, че спасението на този трети мандат е сега. Готови сме да обсъждаме вашите намерения, нашите разбирания, за да се подобри животът на всяко едно семейство и да се вдигне икономиката", посочи председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов.

Социалистите виждат допирни точки с ИТН по темите за избор на еврокомисар, Северна Македония, регионална политика. Призоваха за взимане на решения относно изтеклите мандати в КЗК, както и за нов закон за съдебната власт.

"Редовен кабинет е нужен, за да е по-ясна политиката на България. По темата регионална политика също няма разминавания. Относно ЮНЕСКО дадохме пълна подкрепа. Радваме се, ще министърът на културата зае твърда позиция. Но дори днешният дебат беше малко срамен. Относно КЗК и изтеклите мандати - трябва да се вземат решения. За нас е от ключово значение хората да се чувстват спокойни за доходите си. Относно здравеопазването ние сме по-кардинални. Мисля, че вървим на една и съща вълна. Видни са сходните ни позиции. Имаме и национален съвет, и след решение на него ще предприемем стъпки", каза още Борислав Гуцанов.

"Ние имаме общи цели. Хората се отвращават от избори. Вашите усилия са правилни. Силно се надявам, че първите две политически сили ще гледат на третия мандат като втори шанс. Ние приемаме този разговор сериозно. Очакваме втора стъпка за конкретика", заяви Драгомир Стойнев от ПГ на "БСП за България".

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Себастиан Корнеa и Флориан Еначе донесоха втора олимпийска титла за Румъния с първо място във финал А на двойка скул
Себастиан Корнеa и Флориан Еначе донесоха втора олимпийска титла за Румъния с първо място във финал А на двойка скул
Китайка спечели олимпийската титла на 20 километра спортно ходене
Китайка спечели олимпийската титла на 20 километра спортно ходене