НОВИНИ

ДПС отбелязаха Майските събития на възпоменателен митинг в с. Крепча

bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 07.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Представители и симпатизанти на ДПС се събраха в село Крепча на възпоменателен митинг за отбелязване на Майските събития през 1989 г.

"Днес сме тук, за да почетем героите на демокрацията на Република България. Ние се гордеем с тях. С тези думи. Събираме се всяка година по тези площади, за да си говорим да онези събития в България. Защото днес, след 30 години демокрация, виждаме как се отричат някои вече осъдени от българския парламент процеси. Виждаме и как тези осъдени процеси се повтарят след 30 години", каза пред събралите се лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Майските събития през 1989 г. са свързани с демонстрации, митинги и стачки на мюсюлманското население у нас, което се противопоставя на т.нар. Възродителен процес.

"Време е за тежки решения, но заедно, когато сме единни и обединени, и това ще преодолеем. Въпросът е да имаме единството и силата на единството, да имаме ясната мисъл и цел и заедно да извървим пътя си", каза още Мустафа Карадайъ.

Карадайъ определи сегашната власт като "най-слабата, откакто е паднал комунистическият режим".

"Те сами, възползвайки се от инструментите на демокрацията, отказвайки се от всякакви ценности, се докопаха до властта. Но сами днес свалят себе си, да бъдем готови и на висотата на онези наши герои, които докараха демокрацията, защото и тези ще си отидат, защото ние сме призвани да защитаваме целостта на нашата Родина България, да защитаваме демокрацията, да бъдем гарант за свободата в нашата Родина България и да оставим сигурност и стабилност за нашите деца и внуци, в тези тежки и трудни времена", каза той.

На възпоменателния митинг присъстваха зам.-председателят на ДПС, народни представители, областни председатели, както и общински кметове и общински председатели на партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал: Приемам загубата спокойно, целта ми е Ролан Гарос
Надал: Приемам загубата спокойно, целта ми е Ролан Гарос
Кузманов не успя да стигне до финала в Прага
Кузманов не успя да стигне до финала в Прага